31 березня

31 березня учні групи кухар, кондитер №1 (майстер в/н Барч О.І.) на уроках виробничого навчання продовжують відпрацьовувати згідно програми страви з м’яса. Учні готували ромштекс «фламбе»  з використанням кондитерського пальника, м’ясо по-французськи, свинину в соусі з печерицями, шніцель «Болонья». «Фламбе» – справжній шедевр кулінарного мистецтва.  Фламбува́ння (фр. flambage) — спосіб приготування їжі чи, частіше, кінцевий етап приготування, що полягає в обробці страви палаючим спиртом. Для цього їжу поливають невеликою кількістю спирту чи міцними алкогольними напоями, які можуть горіти, після чого підпалюють. Фламбе надає стравам з м’яса додаткового смаку, який відразу ж відчувається і не перебиває основний смак продукту. Урок виробничого навчання пройшов на «Ура». Учні показали хороші вміння та навики і порадували майстра виробничого навчання хорошим виконанням поставлених перед ними завдань.