15 лютого

Сучасним способам вишуканої подачі страв на підприємствах ресторанного господарства було присвячене стажування майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників із професій офіціант, бармен. Педагогічні працівники з трьох закладів П(ПТ)О підвищували професійну компетентність у змішаному форматі на базі Навчально-практичного центру сучасних технологій харчування та ресторанного сервісу Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування.
15 лютого 2024 року завершився очний етап стажування, під час якого слухачі детально ознайомилися з процесами приготування та подавання страв у присутності відвідувачів з використанням методів траншування та фламбування. Викладач Ужгородського ВПУ ТТХ Валентина Борисенкова продемонструвала практичні прийоми приготування кавових напоїв методом «фламбе», що означає «палати, пломеніти», як елемент кулінарного шоу в закладах ресторанного господарства.
Майстри виробничого навчання також взяли участь у майстер-класі «Оригінальні способи приготування та подачі кави і кавових напоїв», який провів викладач училища Станіслав Островський.
Педагогічні працівники закладів професійної освіти відвідали кондитерську «Штефаньо», де відбулася презентація фламбування десертів, під час якої офіціанти-фламбейстери демонстрували вищий ступінь кулінарного мистецтва.
На завершення директор Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Віктор Кощак вручив слухачам документи, що засвідчили успішне проходження стажування.