15 лютого

15 лютого 2024 року на базі Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування відбулося засідання методичної секції педагогічних працівників професій ресторанного сервісу закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
На початку заходу методист НМЦ ПТО Ліна Войченко зупинилася на особливостях Державного освітнього стандарту з професії «Офіціант», що упроваджується в освітній процес з 01 вересня 2024 року. Учасники засідання обговорили зміст результатів навчання, на які орієнтований стандарт, та визначили порядок розроблення освітніх програм.
У формі дискусійної панелі педагогічні працівники розглянули можливості вивчення зі здобувачами освіти таких сучасних способів приготування і подавання страв у присутності гостей як траншування та фламбування.
Майстер виробничого навчання КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР Олександра Погоріляк розповіла про метод «фламбе» як показовий вид обслуговування, що використовується сучасними закладами ресторанного господарства, техніки фламбування, інвентар, організацію робочого місця фламбмейстера.
Валентина Борисенкова – викладач Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування, презентувала унікальний метод нарізання готових страв (м’яса, птиці, риби) у присутності відвідувачів –траншування, що додає вишуканості, ефекту та різноманіття в обслуговуванні споживачів.
Педагог КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР Наталія Блискун поділилася досвідом формування знань та умінь здобувачів освіти з теми «Сучасні технології приготування і подачі змішаних напоїв» на уроках виробничого навчання з професії бармен.
Педагогічні працівники переглянули майстер-клас «Приготування та сучасні способи подачі кави і кавових напоїв», який провів майстер виробничого навчання Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Станіслав Островський.
На завершення керівник секції Галина Куштан – заступник директора з навчально-виробничої роботи Ужгородського ВПУ ТТХ, організувала огляд презентаційних способів подачі страв на підприємстві ресторанного господарства.