23 березня

23 березня в рамках впровадження авторського інноваційного проєкту «Дослідження автентичних страв  Закарпаття: традиції, технології приготування,  майстерність, що передаються з покоління в покоління»  в навчальному закладі проходить тиждень методичної комісії кулінарного  профілю.  На другому етапі впровадження проєкту учні груп кухарів, кондитерів № 2, № 3, № 4 ІІ курсу брали участь у  конкурсі «Майстер-шеф по-закарпатськи», розподілившись на команди: № 1 – «Голубці» (група кухар, кондитер  № 2, майстер в/н Деревляник М.В.); № 2 – «Дзяма» (група кухар, кондитер №3, майстри в/н Шталовські М.В. та Миговка Н.М.);№3 «Банош» (група кухар, кондитер №4 , майстер в/н Мулеса М.М.)

Кожна команда проходила 2 тури:

І тур – теоретичний (кожна команда дає відповіді на питання);

ІІ тур – практичний (кожна команда отримала від групи експертів технологічні та інструкційні картки на основі яких вони готували вибрані страви, оцінювали їх смакові якості та підбирали різні способи оформлення і подачі). За оцінками журі – всі команди заслужили на перемогу. Молодці! Вітаємо!

Після закінчення конкурсу відбулося свято закарпатської кухні та дегустація страв.