«Результативність професійного навчання при підготовці кваліфікованих робітників із професії кухар»

28 жовтня на базі НМЦ ПТО у Закарпатській області в режимі он-лайн відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників професій торгівлі та громадського харчування на тему: «Результативність професійного навчання при підготовці кваліфікованих робітників із професії кухар». Засідання розпочала методист НМЦ ПТО та куратор секції Войченко Л.П., яка запропонувала розглянути основні фактори, що впливають на результативність процесу професійного навчання.

28 жовтня на базі НМЦ ПТО у Закарпатській області в режимі он-лайн відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників професій торгівлі та громадського харчування на тему: «Результативність професійного навчання при підготовці кваліфікованих робітників із професії кухар». Засідання розпочала методист НМЦ ПТО та куратор секції Войченко Л.П., яка запропонувала розглянути основні фактори, що впливають на результативність процесу професійного навчання.
Про ефективну організацію навчально-виробничого процесу як умову забезпечення якості та результативності професійної підготовки говорила керівник секції, заступник директора з навчально-виробничої роботи нашого училища Куштан Г.В.
Під час роботи секції присутнім викладачам і майстрам виробничого навчання була представлена презентація відкритого уроку з предмета „Страви закарпатської кухні” на тему: «Національна кухня Закарпаття», який провела напередодні викладач спецдисциплін Тячівського професійного ліцею Григоренко Г.П.
У ході засідання значна увага приділялась роботі з удосконалення навчально-методичного забезпечення професійної підготовки кухарів. Так, викладач нашого навчального закладу Барч О.І. поділилася досвідом роботи з організації проведення лабораторно-практичних робіт з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», на яких використовує розроблений робочий зошит. Колеги з інших навчальних закладів підтвердили, що теж успішно користуються цим навчальним посібником.
Педагогічні працівники ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» презентували свої методичні розробки: робочий зошит для лабораторно-практичних робіт з предмета «Облік, калькуляція і звітність» (кваліфікація: кухар 3 розряду, кондитер 3 розряду) авторів Елек Н.В., Береш М.М. та робочий зошит для лабораторно-практичних робіт з предмета «Устаткування» (кваліфікація: кухар 3 розряду) автора Миток М.М.
На завершення роботи секції методист Тячівського професійного ліцею Чайка Б.М. ознайомила колег з електронною базою комплексно-методичного забезпечення з професії кухар.
Учасники заходу жваво обговорили ідею створення єдиного електронного комплексу навчально-методичного забезпечення з професії кухар, який вмістив би узагальнені методичні матеріали з професійної підготовки, розроблені фахівцями ПТНЗ області, та був би доступним для всіх навчальних закладів області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників із професії кухар.