11 жовтня. В нашому навчальному закладі відбувся виховний захід «Їж борщ та хвали, щоб ще дали!», який підготували учні другого курсу групи кухар, кондитер №3 під керівництвом майстра виробничого навчання М.В. Деревляник та провідного бібліотекаря училища З.Л. Мусієнко.
11 жовтня. В нашому навчальному закладі відбувся виховний захід «Їж борщ та хвали, щоб ще дали!», який підготували учні другого курсу групи кухар, кондитер №3 під керівництвом майстра виробничого навчання М.В. Деревляник та провідного бібліотекаря училища З.Л. Мусієнко.
Учні групи розповідали присутнім у залі про історію виникнення борщу, з якого часу його почали готувати, про походження його назви, які бувають різновиди борщів, наголосили, що страва є складовою багатьох народних віщувань, закликань, замовлянь та відображається в різних приказках та прислівя’х.
Борщ – це традиційна українська страва, яку їли бодай не щодня, він ніколи не приїдався і єдиного його рецепту не буває. Про те, яким має бути український борщ і його особливості, розповідали учні, які готували страву в кухні-лаболаторії, зупиняючись на технології її приготування в різних регіонах України.
На святі у виконанні ученці Віолетти Ясеновської звучали пісні Михайла Поплавського «Борщ» та «Сало», учні вдало відтворили сценки «Про чудодійний борщ» та гуморески Павла Глазового про українське сало, бо зрозуміло, що не можна уявити собі нашого обіду без борщу, сала та пампушок.
Український борщ – справжня гордість і окраса нашої національної кухні. Свято закінчилося дегустуванням приготовлених страв. Присутні щиро подякували учням групи за чудові та талановиті виступи.
{gallery}12_10_2016{/gallery}