Ніколаєва Тетяна Сергіївна

НІКОЛАЄВА ТЕТЯНА СЕРГІЇВНА

Посада: викладач фізичного виховання
Педагогічне кредо: Хто з фізкультурою на «ти», в житті досягне він мети,бо в спорті міць та сила і для душі і тіла.
ОСВІТА: вища  
Спеціаліст за фахом: викладач фізичного виховання і спорту, реабілітолог.
НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД: Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука (МЕГУ).
ПРЕДМЕТИ, ЯКІ ВИКЛАДАЄ: фізична культура
СТАЖ ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ:  9 років 
КВАЛІФІКАЦІЙНА КАТЕГОРІЯ: спеціаліст
ФОРМА ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ: 
ВОЛОДІННЯ КОМП’ЮТЕРНОЮ ГРАМОТНІСТЮ: достатній рівень.  

 

Педагогічна діяльність викладача

 

Мета атестації педагогічного працівника: присвоєння кваліфікаційної категорії «Спеціаліст другої категорії»
Методична проблема: Мотивація та інтерес до занять фізичними вправами і спортом у дітей підлітків

2014р. Методична розробка «Мотивація та інтерес до занять фізичними вправами і спортом в учнів»
Сьогодні, спрямовуючи основну увагу на розумовий розвиток учнів, ми мало уваги приділяємо її фізичному вдосконаленню. Два-три уроки на тиждень не задовільняють потребу дітей (учнів) в руховій активності, яка необхідна молодому організму. Під час дослідження даної проблеми на уроці «Загальнорозвиваючі та спеціальні вправи; біг на дистанції 100м. (контрольний норматив)» виявлено та оцінено стан фізичної підготовленості учнів. В позанавчальний час проведено анкетування на тему: «Мотивація до занять фізичними вправами і спортом в учнів». Виходячи з цього, можна сказати, що на сьогоднішній день форми та засоби фізичного виховання учнів потребують корекції. Саме залучення учнів до занять спортом є реальним шляхом збільшення обсягу, інтенсивності рухової активності учнів та їх мотивація до щоденних занять фізичними вправами. Щоб виключити негативний вплив гіпокінезії (мала рухливість) на організм дитини, потрібно не менше ніж двогодинна неорганізована рухова активність або одногодинні щоденні організовані заняття фізичними вправами інтенсивного характеру.

Відкриті уроки у міжатестаційний період на рівні навчального закладу

2014р проведено відкритий урок – Легка атлетика: Техніка безпеки на уроках з л/а. Загальнорозвиваючі та спеціальні легкоатлетичні вправи. Техніка бігу на короткі дистанції. Низький старт, стартовий розбіг .
Відкритий урок 2015р на тему:
Загальнорозвиваючі вправи без предметів із предметами. Акробатичні вправи (стійка на лопатках, перекид боком, перекид вперед і назад).
Мета: Сприяти виховання морально – вольових якостей, витримки, та потребу у систематичних заняттях фізичною культурою і спортом.

9 вересня 2015 року з нагоди Дня фізичної культури та спорту України проведено Олімпійський урок, серед І-ІІ курсів, на якому були присутні інженерно-педагогічні працівники училища та гості свята. Член виконкому обласного відділення НОК України Михайло Гриньо відмітив плідну працю з розвитку олімпійського руху та здорового способу життя.
24 вересня на алеях Боздошського парку проведено щорічні традиційні змагання з легкоатлетичного кросу серед навчальних груп І-ІІ курсів.
Юнаки і дівчата змагались на дистанціях 1000 та 500 метрів. Учасники змагань продемонстрували волю до перемоги і високі спортивні результати.

 


Позанавчальна робота

Група здоров’я. Фізична культура і спорт – важливий засіб підготовки всебічно розвинутої людини, зміцнення її здоров’я, працездатності, активного довголіття. Перед викладачами професійно-технічних закладах ставиться завдання усіляко сприяти тому, щоб учні опанували необхідні професійні знання, уміння і навички по фізичному вихованню. Повною мірою це відноситься до учнів, які мають відхилення в стані здоров’я і відносяться до спеціальної медичної групи.
Завдання спортивної секції є:
– поступове і послідовне зміцнення здоров’я, загартування організму і підвищення рівня фізичної працездатності;
– оволодіння теоретичними і практичними знаннями;
– виховання усвідомленої необхідності в постійних заняттях фізичними вправами, набуття знань і навичок з основ гігієни і самоконтролю;
– виховання у сучасної молоді моральних якостей: цілеспрямованості та волі, дисциплінованості та вміння мобілізувати в потрібний момент свої фізичні сили;
– усунення функціональних відхилень і недоліків у фізичному розвитку, підвищення стійкості організму до несприятливих факторів навколишнього середовища.

10 вересня 2015 року проведено щорічний турнір з міні-футболу серед навчальних груп І-ІІ курсів, присвячений Дню фізичної культури та спорту України. В змаганнях прийняли участь 9 команд. Змагання тривали два дні,. Учні продемонстрували хороший рівень підготовленості, наполегливість та волю до перемоги.
Про користь ранкової оздоровчої гімнастики відомо дуже давно. Вона полягає в тому, аби організм прокинувся і зарядився енергією на цілий день.
На протязі багатьох років в нашому навчальному закладі навчання розпочинається з ранкової гімнастики. Викладачі фізичного виховання, учні училища виконують комплекс загально-розвиваючих вправ, щоб підготувати організм до занять. Ще одне завдання, яке переслідують подібні заходи – привчити учнів робити її щоранку, незалежно від пори року.
4-5 листопада в спортивному залі училища було проведено третій вид спартакіади училища 2015-2016 н.р. з волейболу серед навчальних груп І-ІІ курсів. На протязі двох ігрових днів змагання проходили в напруженій боротьбі.
Учні виявили стійке прагнення до перемоги за що и були нагородження грамотами та медалями.