Назаренко Ольга Вікторівна

НАЗАРЕНКО ОЛЬГА ВІКТОРІВНА

Посада: майстер виробничого навчання; викладач
МОЄ КРЕДО: Вміння можна утримати, лише передаючи їх далі.
ОСВІТА: середня спеціальна, вища
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ЗА ФАХОМ: технологія приготування їжі; спеціаліст з менеджменту організацій і адміністрування .
НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД: Чернігівський технікум радянської торгівлі закінчила в 1988р.; Ужгородський навчальний центр Київського національного торгово-економічного університету, 2013 рік.
СТАЖ ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ: 24 років; на посаді майстра в/н – 20 років, викладача – 9 років.
ПЕДАГОГІЧНЕ ЗВАННЯ: майстер виробничого навчання І категорії, 11.04.2013р.
КВАЛІФІКАЦІЙНА КАТЕГОРІЯ: спеціаліст ІІ категорії, 26.03.2013р.
РОБІТНИЧИЙ РОЗРЯД: кухар – 5 розряду; кондитер – 5 розряду.
ПРЕДМЕТИ, ЯКІ ВИКЛАДАЄ: Страви Закарпатської кухні
ФОРМА ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ: 2016р. психолого-педагогічні курси при Білоцерківському інституті неперервної педагогічної освіти(для викладачів професійно-теоретичної підготовки), свідоцтво СПК 86193; 2018р. психолого-педагогічні курси при Білоцерківському інституті неперервної педагогічної освіти(для майстрів виробничого навчання), свідоцтво
– стажування ПП “Пересоляк” № 05/12, 2012 рік,ресторан “Долче” м. Ужгород довідка  № 07.06. 2017 рік.
ВОЛОДІННЯ КОМП’ЮТЕРНОЮ ГРАМОТНІСТЮ: високий рівень, навчання за програмою Intel. “Навчання для майбутнього”, сертифікат №00404/ЗАК, 2007 р.
НАГОРОДИ: Дипломом І ступеня Закарпатської ОДА управління освіти і науки за перше місце в обласному конкурсі професійної майстерності серед майстрів в/н ПТНЗ з професії кухар 2011р.;
Дипломом І ступеня Закарпатської ОДА управління освіти і науки за перше місце в обласному конкурсі професійної майстерності серед майстрів в/н ПТНЗ з професії кухар 2012р.;
Дипломом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України за участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності серед майстрів в/н системи професійно-технічної освіти з професії кухар 2012р.;

Подяка за сумлінну працю,вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти,досягнуті успіхи у справі навчання та виховання робітничих кадрів та з нагоди 70-річчя створення Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування 2016р.

САМООСВІТА:29.11.2013р. Сертифікат за участь у міжнародному конкурсі Карпатської мережі кулінарної спадщини для навчальних закладів Карпатських країн.

22.04.2015 р. Сертифікат торгової марки APACH «Комплексне обладнання APACH» за участь у майстер-класі бренд-шефа торгової марки APACH «Робота з повним комплексом обладнання APACH: пароконвектоматом, куттером, овочерізкою з дисками, м’ясорубкою, тістомісом, шприцом для ковбас».

28.05.2015 р. Сертифікат з’їзду-форуму закарпатської кухні в ресторані «КІЛІКІЯ» за участь в майстер-класах.

24.06.2015р. Сертифікат видавничої групи «Основа» за участь у вебінарі для педагогів усіх категорій за темою: «Проведення сучасного уроку з використанням електронної презентації».

24.06.2015р. Сертифікат видавничої групи «Основа» за участь у вебінарі для педагогів усіх категорій за темою: «Технологія модульного уроку в сучасній школі».

20.11.2015р. Сертифікат за успішне проходження авторського майстер-класу від В’ячеслава Совенка.

26.01.2016р. Сертифікат навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Закарпатській області за участь у короткострокових курсах підвищення кваліфікації за програмами: семінару «Цензор кулінара», тренінгу «Попередження конфліктів у системі «педагог-учень» та майстер-класи від шеф-кухаря ресторану «Ля-фамілія» Сусь Ярослава «Приготування свинини з томатним жульєном» та «Приготування десерту «Мільфей».

жовтень 2016р. Сертифікат видавничої групи «Основа» за участь у вебінарі для педагогів усіх категорій за темою: «Електронні книги та Електронний конструктор уроку на допомогу вчителю».квітень 2017р. Сертифікат НМЦ ПТО за участь у короткостроковому підвищенні кваліфікації за програмою семінару-практикуму «Впровадження в навчально-виробничий процес сучасних виробничих технологій» та участь в майстер-класах «Оздоблення кондитерського виробу дзеркальною глазуррю», «Приготування пряничного тіста. Оздоблення пряників різними техніками».

 

Педагогічна діяльність майстра в/н

МЕТА АТЕСТАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА: підтвердження раніше присвоєного педагогічного звання майстра в/н І категорії
МЕТОДИЧНА ПРОБЛЕМА: Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках виробничого навчання

Показові заходи у міжатестаційний період

 

30.10.2013р. Участь в засіданні круглого столу на тему :”Актуальні проблеми працевлаштування молоді”, в рамках проведення тижня професійної освіти. Організовано проведення майстер класу випускником групи кухар-кондитер № 4 2010 року випуску Пантюховим Антоном – кухарем ресторану «Веранда» по приготуванню десертів для учнів училища.
Мета: сприяти професійному розвитку учня та його професійної кваліфікації; утверджувати довіру і повагудо обраної професії.

 

 

 29-30.11.2013р. Участь в Міжнародному конкурсі Карпатської мережі кулінарної спадщини для навчальних закладів Карпатських країн,який проходив на базі Івано-Франківського технікуму готельно-ресторанного сервісу та туризму Національного університету харчових технологій.

 

 

 

11.03.2014р. Участь в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ зь професії кухар. Конкурс проводився в два тури. Під час теоретичного туру учасники проходили тестування зі спеціальних дисциплін на персональних комп’ютерах. Практичний тур передбачав приготування гарячої страви «Котлета з філе птиці фарширована» та десерту «Яблука із збитими вершками та горіхами». Виконуючи практичні завдання, конкурсанти продемонстрували майстерність та практичні навики при первинній обробці сировини та виготовленні напівфабрикату, тепловій обробці та декоративному оформленню страви і десерту.
За загальною кількістю здобутих балів І місце посів наш учень групи кухар, кондитер № 1 ІІ курсу Куцина Андрій.

 

27-30 травня 2014р. Участь у III етапі Всеукраїнсьому конкурсі фахової майстерності,серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії “Кухар”.У конкурсі брали участь представники 23 областей України. Закарпаття педставляв учень нашого училища Куцина Андрій, який був переможцем ІІ етапу конкурсу.
Завдання конкурсантів передбачали виконання тестів на персональному комп’ютері та завдання практичного туру. За результатами конкурсу члени журі визначили переможців, до числа яких, на жаль, не увійшов наш учень, але був нагороджений разом з іншими конкурсантами дипломом учасників та цінними подарунками. Також учасники конкурсу та супроводжуючі їх особи мали нагоду ознайомитися з матеріально-технічною базою РВПУРСІТ, відвідали екскурсії в міста Острог та Дубно.

 

 

 

20.11.2014р. Участь в загальноучилищному конкурсі професійної майстерності «Проста нарізка овочів» серед учнів І курсу з професії кухар.Учасниками заходу стали переможці групових конкурсів. Спочатку конкурсанти взяли участь в теоретичному турі, який передбачав виконання тестових завдань. Практичну частину конкурсу учні виконували на робочих місцях в лабораторії, використовуючи в роботі різні інструменти та демонструючи тонкощі нарізки овочів простими формами. Всі учасники конкурсу добре справилися з поставленими завданнями, проявили професійність в роботі.

І місце – Сегеда Вікторія, група кухар, кондитер № 1

  15-19 грудня 2014р. Участь в конкурсі-змаганнях серед учнів груп І курсу за професією кухар з приготування дріжджового здобного тіста та виробів з нього. Учні продемонстрували вміння та навички, які передбачені навчальною програмою, та проявили фантазію і вміння з приготування та формування різних видів здоби, які були присвячені новорічно-різдвяній тематиці. Вироби відповідали наступним вимогам: добре пропечені, рум’яні, пористі, відповідної форми та розміру. Ці змагання стали своєрідним підсумком з вивчення теми «Дріжджове тісто та вироби з нього».

 

 

 24.11.2015р. Участь в традиційному конкурсі професійної майстерності серед учнів другого курсу з професії кухар із нарізання овочів складними та фігурними формами.Завдання для учасників складалися з теоретичного туру , виконання тестів, та практичного туру, під час виконання якого учасники мали продемонструвати професійність у нарізці овочів, дотримуючись норм і правил, а також створити композиції з овочів.

І місце – Сегеда Наталія

ІІІ місце – Майдич Наталія

 

29.04.2016р.Участь в майстер-класі з приготування елементів прикрашання паски показали учні групи №1 другого курсу з професії кухар.Спочатку учні місили, формували та випікали вироби, а потім приступили до не менш важливого етапу приготування паски: оздоблення її різними елементами.

 

 

10.05.2016р. Участь в майстер-класі шеф-кухаря Асоціації Західної Шеф Групи Панова Геннадія на тему: «Сучасні технології приготування страв».

 

 

 

 

 

20.10.2016р. Міжнародний день кухаря. Учні групи під керівництвом майстра готували традиційні страви Закарпатської кухні,які презентували на сучасний лад.

 

 

 

 

 

 

 

 

21.12.2016р. Участь в загальноучилищному конкурсі  професійної майстерності серед учнів І-го курсу за професією кухар з простої нарізки овочів.

ІІ місце –Лапко Наталія

 

 

 

  15.11.2017р. Участь в конкурсі професійної майстерності, серед учнів ІІ курсу з професії кухар,з нарізання овочів складними формами та складання композицій.

Кошеля Анжела, група №1 (за креативність).

 

 

 

 

 

 

 

04.12.2017р. Участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE», у якому за компетенцією «Кулінарне мистецтво» регіональну команду представляла другокурсниця нашого училища Лапко Наталія (майстер виробничого навчання Назаренко О.В.).Лапко Наталія отримала диплом за участь у конкурсі.

 

 

 

Участь у роботі творчих групп майстрів виробничого навчання

2013р. про напрацювання з метою складання інструкційних карток, які будуть використовуватися при проведенні виробничого навчання з професії кухар 5 розряду.

 

11 жовтня 2013р. участь в семінарі з методики проектування електронних навчальних підручників професійного спрямування нового покоління.

 

 

 

15 січня 2013р. участь у засіданні творчої групи з проведення конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії кухар, яке проводилося в режимі он-лайн.

 

 

 

2017 р. Участь в роботі творчої групи при Міністерстві освіти та науки з розробки стандартів з професії кухар 5 розряд на компетентнісній основі модульного навчання.

2017 р. Участь в роботі творчої групи при навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Закарпатській області з розробки критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів із предметів професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовок.

 

 

Педагогічна діяльність викладача

Мета атестації педагогічного працівника: присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст І категорії»

МЕТОДИЧНА ПРОБЛЕМА: Впровадження інноваційних технологій навчання на уроках теоретичного навчання

Відкриті уроки у міжатестаційний період

  18.02.2015р. Проведення майстер-класу «Приготування суфле з риби та способи його подачі».

 

 

 

 

 

 

 

  11.05.2015р. Проведення підсумків лабораторно-практичних робіт з предмету “Технологія приготування їжі з основами товарознавства”, по відпрацюванню завдань з приготування страв складного приготування.

 

06.10.2016р. Проведено відкритий урок з предмета«Страви закарпатської кухні» на тему:«Особливості приготування традиційних страв з крупи закарпатської кухні».

 

 

 

 

25.09.2017р. Проведено відкритий урок з предмета «Страви закарпатської кухні» на тему:«Особливості приготування традиційних супів закарпатської кухні». Згідно плану уроку навчальною метою було засвоєння учнями асортименту традиційних супів Закарпаття та рецептів їх приготування. Цікавими елементами при проведенні уроку стали конкурс загадок, перегляд презентації та вирішення проблемних ситуацій, які можуть виникати під час практичної діяльності. Слід відмітити, що упродовж уроку прослідковувався  постійний зв’язок теми з сьогоднішнім днем, інтернаціональний характер закарпатської кухні, її самобутність та унікальність.

Публікації в інформаційно-методичному збірнику “Вісник”

2017р. №4 Методична розробка уроку на тему:«Особливості приготування традиційних супів закарпатської кухні»

Позанавчальна робота

16-17 квітня 2014р. Участь у фестивалі-конкурсі «Воскресни, писанко!».

 

 

 

 

 

 

  22.12.2014р. Проведення виховного заходу учнями групи кухар,кондитер №1,ІІ курсу «Січень крокує, свята дарує!», присвячений різдвяному циклу свят. Різдвяні свята – це найбагатший час на народні звичаї, які тісно пов’язані з релігійною культурою народу.
Учні у зіграній сценці показали і відтворили традиції святкування Святвечора, вечора перед народженням Ісуса Христа, які існують на Закарпатті.

 

 

 

06.04.2015р. Участь в заході до дня Великодня педагоги та учні нашого навчального закладу виступили з ініціативою передати паски для воїнів АТО.

 

 

 

13.05.2015р. Участь в обласному профорієнтаційному заході приуроченому святу професій.

 

 

 

 

 

 

 

    13.10.2015р.В нашому навчальному закладі стало доброю традицією проводити цікаві професійні свята. Цього разу пройшов виховний захід «Каша- мати наша».На якому було представлено страви з каш закарпатської кухні, яка славиться своїм розмаїттям, користю, невибагливими і вишуканими смаками.
Присутні у залі почули цікаві розповіді учнів про історію виникнення страви «Банош», легенду про «Токан», прислів’я про каші, послухали веселі пісні.

 

 

02.03.2016р. Участь в рамках акції “Вареники для солдатів”,що проводився в рамках під патронатом Мукачівської греко-католицької єпархії.


 

30.03.2016р.Участь в училищному І етапі ІІ фестивалі конкурсу «Воскресни, писанко!». Проведення подібних свят має важливе значення для розвитку творчих здібностей молоді, виховання в них національно-патріотичних почуттів, гордості за свою країну

 

 

21.04.2016р. Проведено урок пам’яті на тему «Чорнобиль: суворий урок». Мета уроку – виховувати у сучасної молоді почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до людини, до землі, до України; почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок нашої Батьківщини.

 

 

23.04.2016р.Саме з весною приходить у кожну українську хату найголовніше свято православних християн – Великдень. Великдень – це родинне свято, на якому збирається вся сім’я за святковим столом. Так само було і на нашій відкритій виховній годині «Свята пасха йде до хати, будемо Великдень справляти», на якій зібралися всі учні і педагоги училища.
Свято Пасхи неможливо уявити без пасхального хліба. Господині в цей час печуть особливий хліб – паску на згадку про Христові слова: «Я є Хліб життя». Ці паски є найбільшою окрасою та поживою великоднього столу.
Спекти добру паску вважалося найважливішою подією на Великдень. З веселим настроєм, чистими і світлими думками учні групи кухар, кондитер №1 другого курсу під керівництвом майстра в/н О. Назаренко змогли напекти гарних та смачних пасок різних форм та з різними начинками.