30 квітня в училищі відбувся конкурс «Я – майстер шеф», який проводився на базі майстерні-навчального ресторану та кухні-лабораторії за участю учнів, що навчаються за професією офіціант та кухар. Програма заходу передбачала формування трьох команд, у які входили представники обох професій. Кожна з команд представляла окремий віртуальний ресторан: європейської, східної, закарпатської кухонь.
30 квітня в училищі відбувся конкурс «Я – майстер шеф», який проводився на базі майстерні-навчального ресторану та кухні-лабораторії за участю учнів, що навчаються за професією офіціант та кухар. Програма заходу передбачала формування трьох команд, у які входили представники обох професій. Кожна з команд представляла окремий віртуальний ресторан: європейської, східної, закарпатської кухонь. Кухарі кожного ресторану готували традиційні для цього закладу салати, перші, другі страви та десерти, оформляли їх до відпуску. Офіціанти презентували свій ресторан: розповідали про заклад та кухню, яку вони пропагують, особливості меню, а також сервірували столи, подавали готові страви, обслуговували відвідувачів, роль яких виконували члени журі – педагоги училища. Проведенню конкурсу передувала попередня пошукова робота учнів. Тут вони проявили неабияку винахідливість, творчість, наполегливість у досягненні хороших результатів: самостійно планували організаційний та технологічний процес, починаючи з назви майбутнього ресторану, складання меню і закінчуючи розробкою технологічних та калькуляційних карток. Координували діяльність учнів майстри виробничого навчання Барч О.І., Борисенкова В.Т, Кучірка М.В.
Захід досяг своєї мети. Умови проведення конкурсу були максимально наближені до реальних умов виробництва, тому всі присутні відчули себе у справжньому ресторані. Страви вразили смаковими властивостями та особливостями їх подачі.
Такі заходи сприяють підвищенню рівня професійної підготовки учнів училища, розвивають їх творчу активність, вміння працювати в колективі.
{gallery}30_04_2015{/gallery}