17 грудня 2024 року на базі Навчально-практичного центру сучасних технологій харчування та ресторанного сервісу Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування проведено ІІ практичний етап навчання за програмою підготовки майстер-тренерів, що реалізується Громадською організацією «Cult food» за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE.
Навчання майстрів виробничого навчання закладів професійної
(професійно-технічної) освіти області проведено майстром-тренером Овечкіною Н.А., майстром виробничого навчання КЗ «Тячівський професійний ліцей» ЗОР відповідно до програми навчання та змісту робочого зошита «Кулінарні хаби. Навчання майстер-тренерів».
Завдання практичного етапу включали приготування страв: пасти з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника, вішисуаз (безлактозний, безглютеновий), банош, сочевиці тушкованої з овочами, риби запеченої з сиром
у бешамелі, піци, кебабу з коріандром, соусу батерчикен, бламанже (безлактозне), компоту з ягід або з фруктів з м’ятою.
26 майстрів виробничого навчання з 5 закладів П(ПТ)О Закарпаття успішно завершили практичну підготовку для отримання статусу майстер-тренера для центрів підвищення кваліфікації кухарів шкільних їдалень на виконання Стратегічної цілі № 3 Операційного плану заходів з реалізації у 2023-2024 роках Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 рок