08 квітня

           08 квітня. На базі Навчально-практичного центру сучасних технологій харчування та ресторанного сервісу нашого училища відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії кондитер.

            У заході взяли участь переможці І етапу Конкурсу в ЗП(ПТ)О з Ужгородського ВПУ торгівлі та технологій харчування, ДНЗ «Мукачівський центр ПТО» та КЗ «Берегівський професійний ліцей сфери послуг» ЗОР, які отримують первинну професійну підготовку з професії кондитер та яким присвоєно відповідну кваліфікацію.

            Завдання Конкурсу складалися з теоретичного та практичного турів.

            Теоретичний тур проводився у форматі тестування і передбачав перевірку знань з предметів професійно-теоретичної підготовки (60 питань із чотирма варіантами відповіді, з яких одна правильна).

            Завдання практичного етапу передбачало приготування кондитерського виробу та його оформлення (торт бісквітний „Святковий” вагою до 3 кг, круглої форми діаметром 20 см, прошарований кремом масляним „Новий” та покритий вершковим кремом).

            Час на виконання практичного завдання складав 4 астрономічних години (240 хвилин).

            Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування забезпечило усіх учасників конкурсу сировиною для приготування кремів: масляного „Новий” та вершкового, випеченими бісквітними коржами, підставками для оздоблення і подавання торта, а також організувало для кожного конкурсанта робоче місце, оснащене усім необхідним для роботи: обладнанням, інвентарем, інструментами, посудом тощо.

             Усі конкурсанти впоралися з поставленими завданнями, продемонструвавши професійні навички при приготування кондитерського виробу, а також креативний і творчий підхід до оздоблення виробів.

             Роботу конкурсантів оцінювало професійне журі у складі фахівців галузі, представників підприємств громадського харчування м. Ужгорода.

Вітаємо переможців:

І місце – Лоя Федір, Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування.

ІІ місце – Совбан Мар’яна, ДНЗ «Мукачівський центр ПТО».

ІІІ місце – Токарь Вероніка, ДНЗ «Мукачівський центр ПТО».

              Переможці і учасники ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії кондитер отримали дипломи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА-ОВА, а також цінні і заохочувальні подарунки від нашого училища.