9 квітня

09 квітня. Профорієнтація учнівської молоді

Представники училища Євгеній Кучерявий та Лариса Свистак відвідали Концівський ліцей Ужгородського району, де провели з учнями 9-11-х класів профорієнтаційні тренінги на тему «Моя професія – моє майбутнє».

У програмі тренінгів використовувалися вправи, ігри профорієнтаційного змісту, які дали можливість створити позитивне середовище, в якому учні  навчалися новим способам дій і поведінковим реакціям; експериментували з новими стратегіями у вирішенні проблем; усвідомлено ставилися до вибору майбутньої професійної діяльності. Зазначимо, що в основу профорієнтаційних тренінгів покладено формулу вибору професії «Хочу – Можу – Треба». Учні поступово проходили ряд вправ, набуваючи практичний досвід використання цієї формули при вирішенні проблеми професійного самовизначення.

В результаті проведених тренінгів в учнів активізувався інтерес до самостійного вибору майбутньої професії на основі індивідуальних властивостей, схильностей, здібностей та вимог до сучасного ринку праці; вони оволоділи простими інструментами, що допомагають свідомо і з відповідальністю підійти до вибору професійної діяльності у житті.

Працівники Ужгородського ВПУ торгівлі та технологій харчування і надалі планують продовжити практику проведення  такого роду тренінгів серед учнів інших закладів освіти міста та району. Адже вибір професії – дуже важливий і відповідальний процес. Негативні наслідки неправильно обраної професії стосуються як самої людини, так і всього суспільства в цілому.