18 січня

18 січня 2024 року відбувся практичний семінар для викладачів предмета «Захист України» з мінної безпеки, правил поводження з вибухонебезпечними предметами та надання домедичної допомоги постраждалим в бойових умовах, який проводили фахівці навчального пункту Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Закарпатській області.
У ході семінару присутні знайомилися з аварійно-рятувальною технікою та оснащенням, специфікою їх використання в ході виконання завдань за призначенням.
Полковник служби цивільного захисту, начальник групи піротехнічних робіт Сергій Шалаєнко розказав про основи мінної безпеки, ознайомив із правилами поводження з вибухонебезпечними предметами, їх ідентифікацією.
Про надання домедичної допомоги розповів і показав практичні прийоми головний майстер – сержант служби цивільного захисту, інструктор із надання домедичної (догоспітальної) допомоги АРЗ Іван Чобаль.
Викладачі мали змогу відпрацювати продемонстровані методики надання домедичної допомоги при кровотечах, переломах, транспортуванні постраждалого та проведенні серцево-легеневої реанімації.
Захід пройшов цікаво, продуктивно, усі його учасники отримали сертифікати.