11 січня

11січня педагогічні працівники навчального закладу долучилися до навчального семінару «Організація короткострокового професійного навчання з отриманням часткової кваліфікації у ЗП(ПТ)О», який проводив для широкої аудиторії педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти НМЦ ПТО у Закарпатській області.

Інформуючи про нормативно-правову базу організації навчання за короткостроковими програмами, директор НМЦ ПТО Ольга Слюсарєва наголосила на актуальності проблеми такої підготовки, зростанні попиту на підвищення кваліфікації та перекваліфікацію працівників, посиленні тенденції на швидке навчання для отримання робочого місця.

Методист центру Ліна Войченко детально розповіла про вимоги до короткострокових програм, їх структуру, методи та інструменти оцінювання результатів навчання для отримання сертифікату.

З переліком документів, необхідних для організації навчання за короткостроковими програмами у закладі освіти, учасників семінару ознайомила Світлана Словенка-Козлова – методист НМЦ ПТО.

Як елемент гнучкості кваліфікацій, інструмент для кар’єрного росту людини часткові кваліфікації цілком задовольняють запити і роботодавця, і працівника.