30 листопада

30 листопада завершили стажування педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників із професії кухар. Десять майстрів виробничого навчання з п’ятьох закладів П(ПТ)О підвищували професійну компетентність у змішаному форматі на базі Навчально-практичного центру сучасних технологій харчування та ресторанного сервісу Ужгородського вищого професійного училища. Під час дистанційного етапу слухачі опрацювали навчальний матеріал за програмою стажування, розміщений у хмарному середовищі. Ознайомилися з оновленим санітарним регламентом закладів харчування (впровадженням системи харчової безпеки ХАССП), новітнім технологічним устаткуванням підприємств харчування, технологією приготування страв європейської кухні на прикладі яловичини «Беф Велінгтон».

В якості практичного завдання самостійної роботи педагоги готували страви європейської кухні на вибір, що було приурочено до Європейського року умінь і навичок, яким був оголошений 2023 рік.

Стажування завершувалося практичним відпрацюванням сучасних технологій приготування пате: паштету з курячої печінки. Майстри виробничого навчання взяли участь у майстер-класі, який провела викладач спеціальних дисциплін училища Наталія Галас. Педагогічні працівники закладів професійної освіти працювали над презентацією та сучасними способами подачі пате.

На завершення директор Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Віктор Кощак вручив слухачам документи, що засвідчують успішне проходження стажування.