14 жовтня

14 жовтня наш освітній заклад взяв участь у фестивалі рослинної їжі “Дари Карпат. Бренди України”, який уперше відбувся на Закарпатті. Метою фестивалю є відновлення історичної та традиційної співпраці людини із природою, пізнання забутих методів та технології використання цілющих надр Карпат, розроблення сучасних альтернативних підходів у використанні природних ресурсів, зберігаючи її екосистеми та не порушуючи ландшафти. 

Учні разом з майстрами виробничого навчання представили на фестиваль страви:

  • брускети з квасолевим паштетом;
  • бурякова ікра на грінках,
  • гарбуз смажений на сковороді;
  • битки цибулеві;
  • гречано-картопляні котлети;
  • гриби шампіньйони, фаршировані овочами;
  • голубці з бурякового листя;
  • хлібець безглютеновий;
  • леганці картопляні;
  • пісний шоколадний кекс;
  • напій журавлиний;
  • напій лимонадно–малиновий;

Ключовим моментом фестивалю стало встановлення нового рекорду, який засвідчений Національним реєстром рекордів України – найбільша кількість рослинних харчових продуктів карпатського краю (страв та напоїв) на одній локації. Учасникам фестивалю вдалось виготовити 311 страв та напоїв на основі рослинних продуктів.