14 вересня

14 вересня наш освітній заклад взяв участь у масштабному заході з підтримки зайнятості й розвитку підприємництва в Закарпатській області «Ярмарок вакансій 2023», який пройшов на наб. Незалежності в м. Ужгороді.
Організували захід Закарпатська ОВА, Обласна служба зайнятості, Ужгородська міська рада, Ужгородський національний університет, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області за фінансової підтримки ГО «Неємія», міжнародних організацій Dorcas, People in Need Slovak Republic, МОМ та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.
Керівник ОВА Віктор Микита відзначив, що Закарпаття залишається одним із лідерів у країні за релокацією бізнесу, зростанням ВВП і приросту надходжень до всіх бюджетів. Усе це – завдяки збільшенню виробничої, експортної складової та ПДФО шляхом створення нових робочих місць. Також очільник краю ознайомився з можливостями і напрацюваннями закладу по кадровому забезпеченню економіки краю, насамперед рекреаційно-туристичного, готельно-ресторанного напрямків Закарпаття. Відзначив цікаві майстер-класи, представлені учнями училища та їх наставниками на ярмарку, продегустував смакові якості кондитерських виробів.
Наші учні працювали на окремій локації, де презентували професії продавця, кухаря, кондитера та офіціанта. Цікаві майстер-класи з оформлення подарункових наборів, майстерності карвінгу, оформлення кондитерських виробів показали учні нашого навчального закладу. Усі охочі з цікавістю спостерігали за роботою учнів, мали змогу самим спробувати себе в ролі продавця, кухаря чи кондитера, смакували кавою та тістечками, виготовленими учнями.
Зауважимо, що протягом роботи локації проводився збір коштів від реалізації кондитерських виробів та кави. Крім того, до збору долучилися також працівники училища та учнівський колектив. Усі кошти будуть спрямовані на потреби 128-ї ОГШ бригади «Закарпаття».
Попри непогоду, захід відбувся результативно.