10 травня. У навчальному комплексі «Ресторан. Бар. Кафе» відбулися кваліфікаційні пробні роботи з професії офіціант п’ятого розряду.Для виконання учнями завдань були створені умови, які повністю забезпечували належну організацію та проведення всього торговельно-технологічного процесу в ресторані: організацію робочого місця офіціанта, здійснення попередньої сервіровки столів залежно від виду обслуговування та особливо складної сервіровки столів, що відображає національні особливості та тематичну направленість закладу харчування, а також обслуговування гостей, урочистих та офіційних прийомів, надання відвідувачам допомоги під час вибору страв та напоїв, їх розрахунок за допомогою комп’ютерної програми тощо. Учні продемонстрували професійні навички належного рівня, набуті під час виробничого навчання та виробничої практики на підприємствах громадського харчування області.