15 серпня

Кулінарна підтримка дітей із числа ВПО.

Дітей, які змушені були покинути свої домівки через війну, вчать готувати на базі Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування. 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ініціатива з покращення культури харчування Cult Food шеф-кухаря Євгена Клопотенка за підтримки Міністерства освіти України розпочали спільний проєкт “Спільно | твоя підтримка поруч”, в рамках якого діти мають можливість психологічно відновлюватися під час відвідування кулінарних майстер-класів.

Взяти участь в активностях зможуть понад п’ять тисяч дітей, які разом із родинами мусили покинути домівки в умовах війни. Кулінарні майстер-класи від професійних кухарів організують у Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

В Ужгороді такі майстер­-класи проходять на базі Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування. Під час зустрічі діти разом із батьками можуть відновити відчуття психологічного комфорту та знизити рівень тривожності. У відвідувачів майстер-класів є нагода поспілкуватися з психологом, ознайомитися з прийомами психологічної стабілізації, дізнатися про формування здорових харчових звичок у приготуванні та споживанні їжі.

{gallery}2022-08-19{/gallery}