14 травня День Європи

14 травня День Європи

 

14 травня. Ще з 2003 року третьої суботи травня в Україні 

відповідно до Указу Президента відзначається День Європи. У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. Українці мають знати про життя у Європі, про історію та культуру інших держав.

Проте цього року через пандемію та карантинні обмеження ми не маємо змоги організовувати публічні зустрічі для відзначення Дня Європи в Україні у стінах навчального закладу. Тому бібліотекар училища Мусієнко З.Л. через Інтернет звернулася до учнів з проханням долучитися про проведення дистанційних тематичних заходів, наприклад:

  • віртуальні подорожі столицями та іншими відомими місцями європейських країн;
  • конкурси презентацій, фотоколажів та слайд-шоу «Ми подорожуємо Європою», «Україна – європейська держава», «Європа очима молоді» тощо.

Сподіваємося, що учні підтримають ідею проведення таких заходів, активно візьмуться за створення тематичних робіт, демонструючи свою креативність і творчість.