9 листопада

Традиційно в Україні 09 листопада святкують День української писемності та мови, день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Вважається,  що саме з Нестора Літописця і починається писемна українська мова.

 Традиційно в Україні 09 листопада святкують День української писемності та мови, день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Вважається,  що саме з Нестора Літописця і починається писемна українська мова.Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною та співом солов’я, бо вона така ж красива, як улюблені символи українців.

З нагоди відзначення Дня української писемності та мови в читальній залі нашої бібліотеки представлена для перегляду книжкова виставка «Мова – це глибина тисячоліть».  Учні училища мали змогу  познайомитися з  історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – словниками. Вибрані твори Т.Г. Шевченка, Лесі України, Івана Франка та багато інших творчих доробок стануть у нагоді всім, хто цікавиться,  бажає знати більше корисного про кращі зразки поетичної творчості найвеличніших українських поетів-класиків.