03.10.18

03 жовтня згідно плану роботи  предметного гуртка з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» було проведено практичне заняття з вивчення страв східної кухні «Історія суші як страви».

03 жовтня згідно плану роботи  предметного гуртка з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» було проведено практичне заняття з вивчення страв східної кухні «Історія суші як страви».Керівник гуртка старший викладач, спеціаліст вищої категорії Оксана Барч ознайомила членів гуртка з азіатською кухнею, зокрема  з «суші». Викладач відмітила, що під словом «суші» в країнах Азії розуміють не лише жменьки рису (як основного інгредієнта), подані різними способами, а досить широке коло страв. Членів гуртка було ознайомлено з окремими видами:

– сашимі  (тонко порізана і викладена на тарілку сира або маринована риба);

нігірі. ((суші –  спресована жменька рису, доповнена рибкою або ж морепродуктами і за необхідності пов`язана норі (водорості);

– маки (роли – це рис і начинка, загорнута у спеціальні водорості); Розрізняють три види маків: хосомакі (найпростіші – тут лише норі, рис та начинка); футомакі (великі роли – сюди може входити більше начинки і розмір варіюється) та урамакі. Останні ще називають «вивернутими» ролами  тому, що норі (водорості) – всередині рола, а рис – зверху. Вважається, що до такого способу подачі додумались у Америці, коли помітили, що норі, як «обгортка» відвідувачам не до смаку.

– тірасі (це рис, начинка якого зверху – її просто посипали по страві);

З метою розширення й поглиблення знань, вмінь учнів з даного предмету й розвитку в них інтересу до особливостей приготування суші, учні групи кухар-кондитер №1 ІІ курсу Товт Мартон, Ковач Валерій, Вишатицький Вільгельм під керівництвом викладачів  Барч О.І., Галас Н.П. провели майстер-клас з приготування суші з морепродуктів. 

{gallery}03.10.18{/gallery}