03 жовтня згідно плану роботи предметного гуртка з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» було проведено практичне заняття з вивчення страв східної кухні «Історія суші як страви».
03 жовтня згідно плану роботи предметного гуртка з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» було проведено практичне заняття з вивчення страв східної кухні «Історія суші як страви».Керівник гуртка старший викладач, спеціаліст вищої категорії Оксана Барч ознайомила членів гуртка з азіатською кухнею, зокрема з «суші». Викладач відмітила, що під словом «суші» в країнах Азії розуміють не лише жменьки рису (як основного інгредієнта), подані різними способами, а досить широке коло страв. Членів гуртка було ознайомлено з окремими видами:
– сашимі (тонко порізана і викладена на тарілку сира або маринована риба);
– нігірі. ((суші – спресована жменька рису, доповнена рибкою або ж морепродуктами і за необхідності пов`язана норі (водорості);
– маки (роли – це рис і начинка, загорнута у спеціальні водорості); Розрізняють три види маків: хосомакі (найпростіші – тут лише норі, рис та начинка); футомакі (великі роли – сюди може входити більше начинки і розмір варіюється) та урамакі. Останні ще називають «вивернутими» ролами тому, що норі (водорості) – всередині рола, а рис – зверху. Вважається, що до такого способу подачі додумались у Америці, коли помітили, що норі, як «обгортка» відвідувачам не до смаку.
– тірасі (це рис, начинка якого зверху – її просто посипали по страві);
З метою розширення й поглиблення знань, вмінь учнів з даного предмету й розвитку в них інтересу до особливостей приготування суші, учні групи кухар-кондитер №1 ІІ курсу Товт Мартон, Ковач Валерій, Вишатицький Вільгельм під керівництвом викладачів Барч О.І., Галас Н.П. провели майстер-клас з приготування суші з морепродуктів.
{gallery}03.10.18{/gallery}