21 березня

21 березня. На базі нашого навчального закладу відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників із професій громадського харчування, у якому взяли участь викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання семи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Предметом обговорення в ході засідання стала організація роботи над упровадженням стандартів професійної (професійно-технічної) освіти, розроблених на основі компетентнісного підходу.

21 березня. На базі нашого навчального закладу відбулося засідання обласної методичної секції педагогічних працівників із професій громадського харчування, у якому взяли участь викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання семи закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Предметом обговорення в ході засідання стала організація роботи над упровадженням стандартів професійної (професійно-технічної) освіти, розроблених на основі компетентнісного підходу.

Учасників заходу привітав директор училища Кощак В.Й. та ознайомив гостей з нещодавно відкритим  навчально-виробничий комплексом – учнівські кафе, бар, ресторан. Члени методичної секції відвідали поточний інструктаж з виробничого навчання у групі з професії офіціант, бармен за темою заняття «Організація та проведення бенкету з частковим обслуговуванням відвідувачів» в умовах сучасного навчального ресторану, який проводила майстер виробничого навчання Кормош Т.І.

Члени секції відвідали майстер-клас з використання технологій молекулярної кухні, який провів Ярослав Сусь – випускник нашого училища, шеф-кухар відомого ресторану. Присутні були вражені приготовленою авторською стравою: лососем з винною грушею, м’ятно-рукольним кремом та лимонною еспумою. Майстер розкривав секрети карамелізації основного продукту, приготування еспуми та термічного крему. Не менш вишуканим був і десерт – сфера з помідора, гарбузового мусу та фруктового тартару з вершковим морозивом. На завершення майстер-класу відбулася дегустація кулінарних шедеврів від шеф-кухаря. Оволодіння педагогами професійної освіти сучасними виробничими технологіями буде засвідчено сертифікатами.

Під час засідання секції працювала також творча група педагогічних працівників над формуванням змісту навчальних програм з предметів професійної підготовки за новими стандартами професійної (професійно-технічної) освіти з професій кондитер, офіціант, розробленими на основі компетентнісного підходу.

У роботі творчої групи брали участь викладачі спецдисциплін, майстри виробничого навчання, голови профільних методичних комісій. До цього процесу долучилися також заступники директорів та старші майстри окремих навчальних закладів. Методист навчально-методичного центру ПТО Войченко Л.П. зробила акцент на меті розроблення нових стандартів, ознайомила зі структурою стандартів та наголосила на особливостях формування змісту робочих навчальних програм із предметів загальнопрофесійної, професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання.

{gallery}21_03_18{/gallery}