22 червня в рамках державної кваліфікаційної атестації розпочалися кваліфікаційні пробні роботи у випускних групах з професії кухар п’ятого розряду та кондитер четвертого розряду. Роботи учні виконували у сучасно обладнаних лабораторіях, де створені умови, абсолютно наближені до реального технологічного процесу підприємств галузі.
22 червня в рамках державної кваліфікаційної атестації розпочалися кваліфікаційні пробні роботи у випускних групах з професії кухар п’ятого розряду та кондитер четвертого розряду. Роботи учні виконували у сучасно обладнаних лабораторіях, де створені умови, абсолютно наближені до реального технологічного процесу підприємств галузі.
Завдання висококваліфікованого п’ятого розряду з професії кухар передбачали приготування страв із застосуванням різних способів кулінарної обробки: перших, других страв складного приготування з варених, смажених, тушкованих, січених м’яса, риби, птиці, а також усіх видів гарячих та холодних соусів, гарнірів, солодких страв та десертів. Особлива увага приділялася і оформленню та відпуску страв. Ця технологічна операція потребує певних знань та навичок.
Завдання четвертого розряду з професії кондитер передбачали виготовлення різноманітних кексів, рулетів, печива з різного тіста, а також складних видів тістечок та тортів. Оздоблювали вироби шоколадом, кремом, глазур’ю.
В роботі учні не порушували вимоги виробничої санітарії та особистої гігієни, раціонально та ефективно організовували працю на робочому місці, дотримувалися рецептури та технології виготовлення страв, кулінарних та кондитерських виробів.
{gallery}22_06_2015{/gallery}