22 червня в рамках державної кваліфікаційної атестації розпочалися кваліфікаційні пробні роботи у випускних групах з професії кухар п’ятого розряду та кондитер четвертого розряду. Роботи учні виконували у сучасно обладнаних лабораторіях, де створені умови, абсолютно наближені до реального технологічного процесу підприємств галузі.
Завдання висококваліфікованого п’ятого розряду з професії кухар передбачали приготування страв із застосуванням різних способів кулінарної обробки: перших, других страв складного приготування з варених, смажених, тушкованих, січених м'яса, риби, птиці, а також усіх видів гарячих та холодних соусів, гарнірів, солодких страв та десертів. Особлива увага приділялася і оформленню та відпуску страв. Ця технологічна операція потребує певних знань та навичок.
Завдання четвертого розряду з професії кондитер передбачали виготовлення різноманітних кексів, рулетів, печива з різного тіста, а також складних видів тістечок та тортів. Оздоблювали вироби шоколадом, кремом, глазур’ю.
В роботі учні не порушували вимоги виробничої санітарії та особистої гігієни, раціонально та ефективно організовували працю на робочому місці, дотримувалися рецептури та технології виготовлення страв, кулінарних та кондитерських виробів.

DSC00286.JPG DSC00287.JPG DSC00290.JPG

DSC00291.JPG DSC00293.JPG DSC00294.JPG

DSC00296.JPG DSC00297.JPG DSC00298.JPG

DSC00300.JPG DSC00302.JPG DSC00303.JPG

DSC00305.JPG DSC00308.JPG DSC00309.JPG

DSC00310.JPG DSC00311.JPG DSC00312.JPG

DSC00314.JPG DSC00315.JPG DSC00316.JPG

DSC00317.JPG DSC00319.JPG DSC00320.JPG

DSC00322.JPG DSC00325.JPG DSC00328.JPG

DSC00329.JPG DSC01303.JPG DSC01306.JPG

DSC01311.JPG
 

Коментарії