19 травня

19 травня на завершення Тижня професійної освіти в нашому навчальному закладі пройшов виховний захід «Шитимині з бабусиної скрині». На святі була представлена найпопулярніша закарпатська випічка. Шитимині – це бренд закарпатських газдинь. Кожна місцева газдиня вміє виробляти такі тістечка, що тільки від одного погляду на них на душі стає солодко. Традиційних рецептів багатенько: з маком, сиром, горіхами,

лекваром, сучасні кремові, терті, колочені… Видів та смаків безліч.

Виховний захід супроводжувався веселими піснями, декламуванням віршів. Учні вдало відтворили сценку з мамою, яка хоче навчити  своїх дітей пекти  за своїми рецептами.

А бабусина чарівна скриня, в якій «зберігалася «солодка книга», де зібрані щонайменше 100 унікальних, найкращих бабусиних рецептів, які перевірені часом, які перевірені часом. Це – не просто збірка, це історія про рідне, про любов до своїх традицій.

Всі присутні в залі ще раз переконалися, що шитимині – це тістечка найкращі і найсмачніші. Як кажуть на Закарпатті : «Що українцю пироги, то закарпатцю – шитимині».

На завершення виступив директор училища Віктор Кощак зі словами подяки за гарно проведене свято, яке закінчилося частуванням смачних тістечок.