28 квітня

         28 квітня – Всесвітній день охорони праці

   Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. 

  У 2023 році 28 квітня пройде під гаслом «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі». З цієї нагоди в училищі проводяться відповідні заходи. Їх мета – привернення уваги колективу та учнів до питань охорони праці, запобігання травматизму виробничого і невиробничого характеру.

  В Ужгородському вищому професійному училищі торгівлі та технології харчування з 27 квітня до 5 травня 2023 року проводиться Тиждень охорони праці.

  Керівництво училища та спеціаліст з охорони праці  постійно проводять контроль за станом охорони праці училища, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, пожежної та електробезпеки, інформаційно-роз′яснювальні роботи щодо безпеки праці на робочих місцях, алгоритм дій при виникненні надзвичайних ситуації, періодичні інструктажі з працівниками.

  З нагоди Всесвітнього дня охорони праці в колективі проведено широку роз’яснювальну роботу щодо вимог державної політики у сфері охорони праці, бесіди і консультації з учнями щодо необхідності дотримання  правил  безпечної поведінки при виявленні  вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

   Впродовж тижня учасники освітнього процесу мають можливість ознайомитися із книжково-ілюстративною виставкою на тему «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі». На виставці літератури  фонду   бібліотеки представлені підручники, навчальні посібники, які можуть бути використані для вивчення навчальних дисципліни « Охорона праці» «Захист України».