23 лютого

23 лютого. Наш навчальний заклад гостинно приймав учасників методичної секції педагогічних працівників професій громадського харчування, планове засідання якого відбулося на базі Навчально-практичного центру сучасних технологій харчування та ресторанного сервісу.

У засіданні брали участь педагоги 5 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпаття, де здійснюється підготовка кваліфікованих робітників із професій кухар, кондитер.

Розпочала роботу методичної секції її керівник, заступник директора з навчально-виробничої роботи Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Галина Куштан, яка наголосила, що в умовах дистанційного та змішаного навчання дуже важливим є створення електронного контенту дидактичного забезпечення професійної підготовки у ЗП(ПТ)О.
   Під час засідання педагогічні працівники обговорювали використання в освітньому процесі вже створеної бази навчальних матеріалів для теоретичного і практичного навчання та заплановані до розроблення онлайн-курси з професії кухар,  ділилися досвідом створення авторських страв у online-конкурсі рецептів «Гарбузовий Маєток 2023».

Викладач спеціальних дисциплін нашого училища Анжеліка Галаговець презентувала електронний підручник «Устаткування підприємств харчування», який проходить комплексну експертизу щодо використання у ЗП(ПТ)О, Маріанна Мулеса, майстер виробничого навчання, ділилися досвідом роботи над інноваційним проєктом «Приготування баноша».

На завершення роботи секції її члени взяли участь у майстер-класі «Оздоблення та декорування тортів-онтроме», який провела Світлана Смерічка, викладач спеціальних дисциплін нашого училища.

   Підвела підсумки засідання секції її куратор – методист НМЦ ПТО Ліна Войченко, яка відмітила, що формування сучасного освітнього контенту на засадах компетентнісного підходу до професійної підготовки в ЗП(ПТ)О відкриває широкі можливості перед здобувачами освіти при здобутті робітничих професій дистанційно опановувати компетентності, а педагогам – доповнити комплексне методичне забезпечення професій. Тому робота в цьому напрямі продовжується.