07 лютого

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day)

 

Вперше День безпечного інтернету відзначали 7 лютого 2004 року. Цю дату було встановлено європейською мережею інформаційних центрів Insafe, що сприяють безпеці в інтернеті та цифровій грамотності.

Інтернет став вже невіддільною частиною нашого повсякденного життя. Існування без Інтернету здається нам неможливим, тому безпека під час перебування в мережі має першочергове значення. День безпечного інтернету має дати нам розуміння того, яким чином ми можемо безпечно переглядати нескінченні обсяги доступної нам інформації та розваг.

Традиція, що була започаткована у 2004 році як ініціатива проєкту ЄС SafeBorders, наразі знайшла підтримку вже приблизно у 180 країнах світу. День безпечного інтернету також важливий для того, щоб допомогти молодому поколінню визначити для себе кращі моделі використання інтернетом.

07.02.2023 року відбувся онлайн-марафон, учасником якого також став заступник директора училища Євгеній Кучерявий. Протягом майже чотирьох годин на різних панелях виступили сертифіковані викладачі, тренери та спеціалісти Google. Навчальні сесії стосувалися широкого кола питань стосовно безпеки, зокрема:

  1. Безбар’єрність – соціальні трансформації у відносинах і ставленні до людини.
  2. Рекомендації з безпеки за окремими продуктами Google через призму “Для освіти”.
  3. Fake. DeepFake. (Фейк. ДіпФейк).
  4. YouTube. Сімейна безпека. Кібербулінг. Персональні дані.
  5. Безпечний пошук Google.
  6. Google знання. Meet. Google for education.
  7. Цифрові інструменти Google.

Та багато іншого

Під час марафону було представлено посібник з безпеки, а також ознайомлено з діяльністю Національної гарячої лінії для дітей та молоді у напрямку безпеки в інтернеті.

Відеозапис та матеріали марафону можна знайти за посиланнями

https://sites.google.com/view/07022023?pli=1