11 травня

11 травня. Заходи до Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

11 травня. Заходи до Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.І живуть у пам’яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,

Котрим не судилось розцвісти,

Закликають мир ясний і спокій,

Як зіницю ока, берегти.

 В. Симоненко

 

У суботу, 8 травня, в Україні відзначили День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Героїзм та жертовність у Другій світовій війні нагадують про те, як легко втратити мир і як важко його повернути.

З метою належного вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу і незалежність Батьківщини, формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни для здобувачів освіти училища 7-го та 11-го травня проведено наступні заходи.

З 07.05. по 13.05. у бібліотеці училища діє книжкова виставка «День пам’яті і примирення. Ніколи знов». У центрі інформаційних технологій організовано перегляд відеоматеріалів «Україна та українці у Другій світовій війні». Майстрами виробничого завчання проведено виховні години на тему «Забуттю не підлягає».

 

Рекомендовані відеоматеріали для перегляду:

  1. «Українці в Другій світовій війні»  https://www.youtube.com/watch?v=GcPcqYtmaeU&ab_channel=UATVChannel
  2. «Україна у Другий світовій війні» https://www.youtube.com/watch?v=eqVNUF-Pg9s&ab_channel=UATVChannel
  3. «Роль українців у Другій Світовій війні» https://www.youtube.com/watch?v=7ExnEixLMP4&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%A1%D0%9A1