17-21 лютого Вшановуємо Героїв України

Вшановуємо Героїв України 

 

 

Протягом 17-21 лютого у навчальному закладі проведено ряд заходів  

патріотичного характеру, спрямованих на вшанування пам’яті українців – воїнів, простих громадян-добровольців, які героїчно виконували свій обов’язок, часом навіть ціною власного життя.

 З метою відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав викладачем предмету «Захист Вітчизни» для учнів навчальних груп «продавець продовольчих, непродовольчих товарів» І-ІІ курсів проведено  виховний захід «Біль Афганської війни. Година пам’яті». Такий урок має на меті розширення знань сучасної молоді про історичні події афганської війни, виховувати повагу і пошану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії. Під час заходу учні віддали данину пам’яті полеглим воїнам хвилиною мовчання. Заступник директора з виховної роботи Євген Кучерявий долучився до урочистостей та меморіальних заходів 15 лютого біля пам’ятника «Скорботної матері».    

 З нагоди вшанування річниці бойових дій при Дебальцеві заступником директора з виховної роботи Є. Кучерявим та викладачем предмета «Захист Вітчизни» проведено виховну годину «Дебальцеве 2015».  Під час заходу основну увагу було прикуто до героїчного подвигу військових 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які ціною власного життя до останнього захищали стратегічні позиції та територіальну цілісність України в цілому. Учні переглянули короткометражний фільм «Мовчать слова коли говорять кулі» про майора ЗСУ Постолакі В.І., який загинув при Дебальцеві 12 лютого 2015 року, а також документальний фільм «Висота 307.5» про визначальний бій 25 лютого 2015 за опорний пункт «Валєра» та подальший вихід українських воїнів з Дебальцева.

 20 лютого в українському календарі історії – День вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. День пам’яті в училищі розпочався з виконання Державного гімну, а о 12:00 увесь колектив закладу долучився до загальнонаціональної хвилини мовчання. Окрім того, представники училища прийняли участь у меморіальних заходів, що відбулися в цей день біля пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України, де змогли запалити свічки у пам’ять про людей, що віддали своє життя за Україну.

21 лютого учні, що в даний момент перебувають на теоретичному навчанні, мають змогу переглянути фільм про події 2014 року «Зима у вогні. Боротьба України за демократію». У бібліотеці училища діє тематична виставка матеріалів, приурочена 6-й річниці подвигу полеглих учасників Революції Гідності.

{gallery}/2020.02.21/600{/gallery}