03 лютого Розпочалася професійна підготовка

03 лютого. Розпочалася професійна підготовка дорослого населення.

 

На базі навчально-практичного центру нашого училища розпочалася професійна підготовка дорослого населення з професії кухар за очно-заочною формою навчання.  Контингент слухачів складають особи, які мають певний досвід роботи на підприємствах громадського харчування, однак не мають належної професійної освіти та документа державного зразка про присвоєння робітничого розряду з професії кухар.

З метою визначення рівня знань, умінь та навичок осіб, які приймаються на навчання в училище за програмою перепідготовки, було проведено вхідний контролю, який складався з комплексного кваліфікаційного завдання: виконання тестів з предметів загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовки та практичної роботи.  За його результатами було визначено обсяг навчального часу, зарахований у зміст вхідного контролю. Це дозволило розробити скоригований робочий навчальний план для здійснення підготовки кваліфікованих робітників відповідно до Державного стандарту професійно-технічної освіти з професії кухар.

Графік освітнього процесу включає теоретичне і виробниче навчання, виробничу практику та державну кваліфікаційну атестацію.

Професійна підготовка складається з трьох етапів: І очний етап включає професійно-теоретичну підготовку, у тому числі лабораторно-практичні роботи; ІІ заочний етап включає професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовки на підприємстві громадського харчування; ІІІ заключний очний етап – професійно-теоретичну підготовку, у тому числі лабораторно-практичні роботи, та державну кваліфікаційну атестацію з присвоєнням робітничого розряду кухаря 3 розряду.

{gallery}/2020.02.03/600{/gallery}