23 березня

23 березня. Цього дня, у приміщенні навчального закладу відбулася зустріч учнів училища з представником відділу Цивільно-військового співтовариства ЗСУ оперативного командування «Захід», учасником АТО, підполковником Андрієм РИСЮКОМ.

23 березня. Цього дня, у приміщенні навчального закладу відбулася зустріч учнів училища з представником відділу Цивільно-військового співтовариства ЗСУ оперативного командування «Захід», учасником АТО, підполковником Андрієм РИСЮКОМ.

Розпочався захід презентацією книги «Пам’ять про подвиг» – своєрідної Книги пам’яті про воїнів та добровольців Закарпатської області, які віддали своє життя, приймаючи участь у АТО. Проект започатковано з ініціативи регіональної ради лідерів учнівського самоврядування закладів професійної освіти за участі, у тому числі, учнів нашого навчального закладу. Учениця групи кухар, кондитер №4 ІІ-го курсу Гапак Олександра безпосередньо долучилася до збору інформації про випускника училища Голика Анатолія та коротко розповіла про результати своєї пошукової роботи.

Крім того, представник ЦВС вручив для навчального закладу подарунок – комплект плакатів Героїв України.

Друга частина зустрічі пройшла у формі дискусії з п. Андрієм на тему «Доброго дня – моє майбутнє!».

Учениця групи кухар, кондитер №2, ІІ курс Нюл Габріелла відзначила: «Під час лекції особисто я зробила для себе певні висновки – потрібно цінувати те, що у нас є, а також те, що дають нам наші батьки. Часом через свій вік ми цього не розуміємо і критично і навіть інколи агресивно реагуємо на відмови батьків придбати нам ту чи іншу річ, інколи навіть зовсім непотрібну. Зрозуміла, що для нас та нашої Батьківщини потрібні справжні захисники – хлопці та чоловіки, які стануть на захист миру, майбутнього, дадуть відсіч ворогу. Саме чоловіки допомагають нам справлятися з щоденними труднощами… Вони у нас найкращі. І щоб вони краще нас захищали – їм потрібно проходити строкову службу у Збройних силах України, щоб вони стали ще більш мужніми, сильними, справедливими і чесними».

Тополянчик Віталій так відгукнувся про почуте: «На лекції я ще раз переконався у тому як багато значить для мене сім’я, безпека моїх рідних і близьких. Слід берегти свою Батьківщину, безпосередньо приймати участь у її захисті, однак робити свій вибір зважено та не йти до проблеми у пориві емоцій, без відповідної підготовки».

{gallery}23_03_18{/gallery}