07 березня

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського Кобзаря – Т.Г.Шевченка.

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини, до рідної землі. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Вся передова громадськість світу і України 9 березня відзначає 204 роки з дня народження великого поета і художника Тараса Шевченка.

Наш навчальний заклад не залишився осторонь цієї події. У бібліотеці училища оформлено тематичну виставку книг «З любов’ю до Кобзаря – Українська земля пам’ятає Шевченка». На ній представлені матеріали про життєвий і творчий шлях поета, а також його художня спадщина.

У наш час творчість Шевченка стала невід’ємною часткою духовного життя українського народу. Хай же і сьогодні, і в наступні роки зігріває наші душі Шевченкове слово, хай воскресає він, пророк нашого народу у благородних помислах і ділах, у справі збереження мови народної, звичаїв і традицій.