04 грудня

04 грудня. Днями у столиці відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE», у якому за компетенцією «Кулінарне мистецтво» регіональну команду представляла другокурсниця нашого училища Лапко Наталія (майстер виробничого навчання Назаренко О.В.).

04 грудня. Днями у столиці відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE», у якому за компетенцією «Кулінарне мистецтво» регіональну команду представляла другокурсниця нашого училища Лапко Наталія (майстер виробничого навчання Назаренко О.В.).Викладач спецпредмета Галас Н.П. виступила на конкурсі у ролі експерта. Свій професіоналізм конкурсанти демонстрували у стінах Вищого професійного училища №33 м. Київ. 

WorldSkills International – це міжнародний некомерційний рух, метою якого є підвищення престижу робітничих професій і розвиток професійної освіти шляхом гармонізації кращих практик і професійних стандартів у всьому світі шляхом проведення конкурсів професійної майстерності, як у кожній окремій країні, так і в усьому світі в цілому.

Конкурс WorldSkills – це своєрідні олімпійські ігри для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців у віці від 18 до 22 років, що проводяться кожні два роки у міжнародному форматі.

Для участі у конкурсі фахівці нашого навчального закладу розробили технологію приготування двох складних страв: другої страви «Риба парова з овочами гриль, морквяним пюре та соусом «Сабайон-базилік»» та десерту «Мільфей з фруктами та соусом «Бокюз». Завдання передбачали приготування двох порцій з кожної страви за дві години. Наталія успішно впоралася із завданнями. Конкурсантка не тільки приготувала страви вчасно, а й професійно, з дотриманням технологічного процесу, вміло поєднуючи компоненти та використовуючи різні техніки і способи приготування. Щодо презентації – страви апетитно та гармонійно виглядали на тарілці, їх сервірування та оформлення здійснювалося з урахуванням сучасних тенденцій. 

Наталія Лапко отримала схвальні відгуки від членів журі та нагороджена організаторами конкурсу диплом учасника. 

{gallery}0512-17{/gallery}