Міжнародний день кухаря

20 жовтня відмічається Міжнародний день кухаря. Вже 70 років наш навчальний заклад здійснює підготовку робітничих кадрів для підприємств громадського харчування за цією професією. Та це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають її мистецтвом.

20 жовтня відмічається Міжнародний день кухаря. Вже 70 років наш навчальний заклад здійснює підготовку робітничих кадрів для підприємств громадського харчування за цією професією. Та це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають її мистецтвом. Наші педагоги-кухарі всі колись працювали на виробництві. А сьогодні діляться досвідом зі своїми учнями, прививають їм любов до професії, докладають зусилля, щоб учні набули належні знання та вміння під час навчання, оволоділи мистецтвом приготування страв. Чи не у кожному закладі громадського харчування зустрінеш кухаря, який є випускником нашого училища. Серед них – висококваліфіковані майстри своєї справи та кращі представники цієї професії.
Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, у яку за даними проекту DilovaMova.com тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарської професії з безлічі країн світу.
Будь-який кухар скаже, що приготування їжі – це унікальний процес. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, правильніше баланс смаків, тонкощі і момент, у який необхідно виконувати ті чи інші дії з продуктами і приправами – це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття.
У цей День ми вітаємо всіх кухарів! Бажаємо їм успішних кулінарних шедеврів і заслуженої подяки від шанувальників! Зі святом кухаря Вас!