Галас Наталія Павлівна

ГАЛАС НАТАЛІЯ ПАВЛІВНА

ПОСАДА: викладач
МОЄ КРЕДО: “Лише той Учитель, хто живе так, як навчає” (Г.Сковорода)
ОСВІТА: вища
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ЗА ФАХОМ: технологія і організація громадського харчування
НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД: 1992р.,Київський торгово-економічний інститут, кваліфікація – інженер-технолог
СТАЖ ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ: 19 років, на посаді викладача-18 років
ПРЕДМЕТИ, ЯКІ ВИКЛАДАЄ: “Технологія приготування їжі з основами товарознавства”
ФОРМА ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ: 2015, НМЦ ПТО у Хмельницькій області, свідоцтво № 12 СПВ 136688 від 24 квітня 2015 року, викладач професійно-теоретичної підготовки.
ВОЛОДІННЯ КОМП’ЮТЕРНОЮ ГРАМОТНІСТЮ: достатній рівень

САМООСВІТА: 

22.05.2015р. участь у майстер-класі бренд-шефа торгової марки АРАСН «Робота з повним комплексом обладнання АРАСН: пароконвектоматом, куттером, овочерізкою з дисками, м’ясорубкою, тістомісом, шприцом для ковбас»
24.06.2015р. –участь у вебінарі ВГ «Основа» для педагогів за темою: «Проведення сучасного уроку з використанням електронної презентації»
24.06.2015р. –участь у вебінарі ВГ «Основа» для педагогів за темою:
«Технологія модульного уроку в сучасній школі»

26.02.2016р. взяла участь у майстер-класі шефа-кухаря ресторану «Ля-фамілія» з використанням молекулярної кулінарії під час приготування страв з м’яса та десертів.

 

 

 

26.02.2016р. Взяла участь у практичному тренінгу «Попередження конфліктів у системі «педагог-учень»».

10.05.2016р. Участь в майстер-класі шеф-кухаря Асоціації Західної Шеф Групи Панова Геннадія на тему: «Сучасні технології приготування страв».

 

 

 

 

 21 березня 2018р. Участь у  майстер-класі з використання технологій молекулярної кухні, який провів Ярослав Сусь – випускник нашого училища, шеф-кухар відомого ресторану.

 

 

 

27 березня 2019 р. Викладач Галас Наталія Павлівна провела майстер-класу на тему: “Забуті прозорі супи-консоме та гарніри до них”.

 

 

 

 

 

 

Педагогічна діяльність викладача

Мета атестації педагогічного працівника: присвоєння кваліфікаційної категорії “спеціаліст вищої категорії” та педагогічного звання “старший викладач”.
Методична проблема: Розвиток креативності і компетентності учнів шляхом впровадження іноваційних продуктивних технологій.

 

 

 

 

 

 

Методична розробка: 

2015р. “Страви з птиці та субпродуктів. Приготування качиної грудки під апельсиновим соусом”

2016р. «Тестування як засіб перевірки і оцінки знань, умінь і навичок учнів» опубліковано в інформаційно-методичному збірнику «Вісник 4/2015»;

26.01.2016р. Семінар-практикум “Цензор кулінара:професійна культура та етика”;

 

 

 

 

2016р. Семінар-практикум “Підбір інградієнтів та способи обробки сировини для приготування здорової їжі” у рамках проекту OlimpicLab для представників Закарпатського обласного відділення НОК України;

 

 

 

 

2016 р. “Приготування страв з фаршированої риби” з використанням інтерактивних методів навчання

2018 р. “Формування креативності і компетентності учнів шляхом впровадження проектних технологій на уроках теоретичного навчання”.
Методичні напрацювання:
2015р. Методична доповідь: «Використання технічних засобів навчання як педагогічна проблема»;

Травень 2017 р.участь у виставці «Панорама методичних знахідок», представлення зошита для проведення ЛПР з предмета «Технологія приготування їжі з основами  товарознавства» для підготовки кухарів  5 розряду. На протязі року зошит пройшов апробацію в інших закладах професійної освіти, протоколом №2 від 26.06.2018 р. затверджений в НМЦ ПТО в Закарпатській області.

 

 

2019 р. Метод доповідь:Активні методи навчання на уроках технології приготування їжі”.

Відкриті уроки:

2015р. Відкритий урок ЛПЗ на тему: “Приготування страв з птиці та субпродуктів. Приготування качиної грудки під апельсиновим соусом “;

2016р. Відкритий урок на тему: “Приготування страв з риби. Риба фарширована”;

2017р. Майстер-клас: “Приготування та оздоблення пасок”

2018р. Відкритий урок ЛПЗ на тему: “Приготування прозорих супів”

Публікації в засобах масової інформації

2016р. Журнал “Вісник” №4 “Тестування, як засіб перевірки і оцінки знань, умінь і навичок”;

2018р. Журнал “Вісник” №4 “Формування креативності і компетентності учнів шляхом впровадження проектних технологій на уроках теоретичного навчання”.

2019 р. Створення блогу на тему: “Забуті прозорі супи.Технологія консоме”.

https://mynewbloggalas.blogspot.com/

Участь у роботі творчих групп

Січень 2016 року участь в засіданні робочої групи зі складання завдань для проведення І етапу олімпіади з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства».

2017 р. Участь в роботі творчої групи при Міністерстві освіти та науки з розробки стандартів з професії кухар 5 розряд на компетентнісній основі модульного навчання.

2017 р. Участь в роботі творчої групи при навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Закарпатській області з розробки критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів із предметів професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовок.

Січень 2018 р.участь у вебінарі на тему: «Впровадження інноваційних технологій з використанням програмного забезпечення SMART Notebook», який провела викладач Економіко-правничого коледжу Запорізького національного університету Попкова М.А.

Вересень 2018 р. участь у педагогічних дебатах на тему: «Як зробити урок цікавим?».

 

 

 

Жовтень 2018 р. участь у проблемному столі «Проектна діяльність педагога» методичної комісії з доповіддю про роботу  над проектом «Забуті прозорі супи».

 

 

 

Конкурси професійної майстерності

04 грудня 2017 р. участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE», у ролі експерта за компетенцією «Кулінарне мистецтво». Регіональну команду представляла другокурсниця нашого училища Лапко Наталія (майстер виробничого навчання Назаренко О.В.).

 

 

29 листопада 2018 р. участь у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE», у ролі експерта за компетенцією «Кулінарне мистецтво». Регіональну команду представляла другокурсниця нашого училища Ісак Ярослав (майстер виробничого навчання Барч Оксана Іванівна).

 

 

 

Січень 2018 р. участь у конкурсі професійної майстерності з професії  кухар «Прості форми нарізки овочів» серед учнів груп І курсу.Мета проведення конкурсу – виявлення рівня професійної підготовки учнів, набутої в процесі теоретичного і виробничого навчання.