Мулеса Маріанна Михайлівна

МУЛЕСА МАРІАННА МИХАЙЛІВНА

 

Посада: майстер виробничого навчання
ПРОФЕСІЙНЕ КРЕДО: Знань ніколи не буває багато, а вчитись ніколи не пізно.
ОСВІТА: середня спеціальна, базова вища

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ЗА ФАХОМ: кухар, кондитер; економіка підприємства; бакалавр з фінансів та кредиту.
НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД: Ужгородське професійно-технічне училище № 20, 1998р.; Закарпатський лісотехнічний технікум 2001р.; Ужгородський навчальний центр Київського національного торгово-економічного університету, 2013 рік; Ужгородський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету і отримала повну вищу освіту за спеціальністю “Фінанси і кредит” та здобула кваліфікацію спеціаліста з фінансів і послуг, 2014 рік.

СТАЖ ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ: 18 років, на посаді майстра в/н – 14 років
ПЕДАГОГІЧНЕ ЗВАННЯ: майстер виробничого навчання І категорії, 11.04.2013 рік
РОБІТНИЧИЙ РОЗРЯД: кухар – п’ятого; кондитер – п’ятого розряду.
НАЗВА ПРОФЕСІЇ, З ЯКОЇ ВЕДЕ ПІДГОТОВКУ: кухар, кондитер

ФОРМА ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ: 2018р. психолого-педагогічні курси при Білоцерківському інституті неперервної педагогічної освіти(для майстрів виробничого навчання), свідоцтво 
– стажування ПП “Пересоляк” № 08/12 2012 рік; Стажування: ресторан “Долче” м. Ужгород довідка  № 07.06. 2017 рік.

ВОЛОДІННЯ КОМП’ЮТЕРНОЮ ГРАМОТНІСТЮ: високий рівень, курси «Intel» «Навчання для майбутнього», сертифікат №00411/ЗАК від 06.04.07р.;

НАГОРОДИ: Почесна грамота Управління освіти і науки Закарпатської ОДА, 2006 рік; Грамота Ужгородського ВПУ ТТХ, 2009рік; Почесна грамота Закарпатська обласна організація профспілки працівників і підприємців торгівлі громадського харчування та послуг, 2011 рік

САМООСВІТА: 5-10 травня 2011р., Сертифікат  Львівського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму за участь у семінарі та практичне використання сучасної нетрадиційної сировини в кондитерському виробництві на прикладі сировини компанії “Zeelandia”, виготовлення елементів оздоблення та фігур із карамелі та шоколаду.

жовтень 2016р. Сертифікат видавничої групи «Основа» за участь у вебінарі для педагогів усіх категорій за темою: «Електронні книги та Електронний конструктор уроку на допомогу вчителю».квітень 2017р. Сертифікат НМЦ ПТО за участь у короткостроковому підвищенні кваліфікації за програмою семінару-практикуму «Впровадження в навчально-виробничий процес сучасних виробничих технологій» та участь в майстер-класах «Оздоблення кондитерського виробу дзеркальною глазуррю», «Приготування пряничного тіста. Оздоблення пряників різними техніками».

Педагогічна діяльність майстра в/н 

МЕТА АТЕСТАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА: підтвердження раніше присвоєного  педагогічного звання майстра в/н І категорії

МЕТОДИЧНА ПРОБЛЕМА: Розвиток творчої фантазії в процесі індивідуальної роботи з учнями

Показові заходи  у  міжатестаційний період

14.02.2013р. Майстер клас випускниці групи кухар-кондитер № 6 2010 року випуску Станалієва Валентина – кондитер кондитерського цеху Валентина Штефаньо по приготуванню оздоблення із шоколаду.
Мета: сприяти професійному розвитку учня та його професійної кваліфікації; утверджувати довіру і повагу до обраної професії.

 

 12.02.2014р.Третій день роботи тижня методичної комісії кулінарного профілю розпочався відкритим уроком виробничого навчання на тему: «Технологія приготування пісочного тіста та виробів з нього» в групі кухар-кондитер № 2 І курсу. Метою уроку було ознайомлення учнів з технологіями приготування фірмових тістечок з пісочного тіста, їх оздоблення та вимогами до якості тіста і готових виробів. Учні мали змогу засвоїти правила відпуску готової продукції. У відповідності до технологічних карт учні приготували кошики з білковим кремом, тістечка пісочні з фруктами та желе, з маком, горішки з масляно-шоколадним кремом, листочки пісочні, пісочно-шоколадне тістечко та кіфлики. Продовженням роботи стало проведення Дня Наминайка в рамках профорієнтації, під час якого учні відчули справжню насолоду від результатів своєї праці, демонструючи кондитерські вироби школярам загальноосвітніх шкіл м.Ужгорода.

  14.03.2014р. Ознайомлення учнів з технологією оздоблення тістечок. Мета: формування в учнів професійну самостійність у виконанні прийомів виготовлення оздоблювальних напівфабрикатів та складання композицій.

 

 

Конкурси професійної майстерності

Учень групи кухар-кондитер №2 Данко Віталій на студентському фестивалі «Закуска – фест 2013», який проводився на території музею-ресторану «Деца у нотаря» 06.06.2013 року виборов ІІ місце серед студентських команд м. Ужгород.

 

 

 

 

20.04.2017р. Переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, учні нашого училища Ступак Леонора та Незбайло Ольга взяли участь у ІІ етапі конкурсу, який проводився на базі ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти».
Конкурс проводився у два етапи. Теоретичний тур передбачав перевірку знань учнів з предметів професійно-теоретичної підготовки шляхом виконання тестових завдань на персональному комп’ютері. Найкраще серед конкурсантів з цим завданням упоралася наша учениця Ступак Леонора, яка набрала 27 балів із 30 можливих.
Завдання практичного туру полягало у приготуванні кондитерського виробу відповідно до вимог 3 кваліфікаційного розряду з професії кондитер.

Ступак Леонора-ІІ місце

 

 

Гурткова діяльність

 

 

Мета гуртка – розширення знань, практичних вмінь та навичок по фігурній нарізці овочів, фруктів, складання композицій, по приготування та оформленню страв та кулінарних виробів.

10 листопада   учні груп кухарів, кондитерів ІІ курсу – члени гуртка «Майстерність нарізання овочів» (керівник  Мулеса М.М.) завжди відрізнялися особливим талантом з нарізання овочів. Цього разу на заняттях гуртка композиції оформлювали  з дині, редьки, моркви, перцю. При допомозі відповідних ножів для вирізання  овочі перетворювались на дивовижні витвори мистецтва карвінгу. Особливо вдало були оформлені букет з трояндами у вазі і картина.

29 грудня завжди цікаво і змістовно проходять заняття гуртка технічної творчості «Майстерність нарізання овочів» (керівник Мулеса М.М.)Чудові витвори мистецтва карвінгу особливо прикрашають святковий стіл і роблять незабутнім любе свято. Тож перед Новим роком члени гуртка займалися вирізуванням шишок з овочів та оформленням новорічних композицій. Кожен член гуртка приклав максимум зусиль та фантазії для створення новорічних шедеврів з овочів.

     

12 жовтня 2016р. команда нашого училища під назвою «Гурман» у складі учнів другого курсу, які навчаються за професією кухар, кондитер, взяли участь у конкурсі «Банош-фест-2016». Також до заходу долучилися члени гуртка технічної творчості «Майстерність нарізання овочів» під керівництвом майстра виробничого навчання Мулеси Маріанни Михайлівни. Вони оформили тематичний стіл, передбачений умовами проведення конкурсу, дивовижними композиціями з овочів у вигляді квітів. Вироби гуртківців викликали у присутніх найкращі емоції та схвальні відгуки.

 

15.11.2017р.В училищі відбулася гурткова робота технічної творчості по нарізці овочів(карвінгу). Програма роботи передбачала нарізання овочів складними фігурними формами та складання композицій.

 

 

26 січня тиждень педагогічної та професійної майстерності  завершився виставкою гурткової роботи ( Мулеса М.М.), на якій були представлені роботи із композиції складної нарізки із овочів, виконані членами гуртка.

 

 

 

 Позанавчальна робота

07.04.2017р. Наш навчальний заклад взяв активну участь у проведенні обласного етапу Третього фестивалю-конкурсу «Воскресни, писанко!», який відбувся на пл. Народній в Ужгороді. Згідно з умовами заходу наш навчальний заклад представив «великоднє дерево» з власноруч виготовленими писанками у наступних техніках: традиційна писанка розтопленим воском, прикрашена бісером, виготовлена у техніці квілінг, «дряпанка», «мальованка» та інші великодні композиції.
Учні нашого училища та майстри виробничого навчання провели майстер-клас з виготовлення писанок та оформлення виробів з пряничного тіста цукровою глазур’ю. Відвідувачі свята відмітили професійність при створенні пасхальної атрибутики та естетичний, оригінальний підхід до оформлення виробів.
Зацікавленість до нашої експозиції з боку учасників та гостей свята додавала гарних емоцій та підіймала настрій.
За багатство представленої великодньої композиції, оригінальність у використанні незвичних матеріалів та сировини наше училище нагороджене Почесною грамотою департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

 

 

Участь у роботі творчих групп майстрів виробничого навчання

2013р. про напрацювання з метою складання інструкційних карток, які будуть використовуватися при проведенні виробничого навчання з професії кухар 5 розряду.

 

11 жовтня 2013р. участь в семінарі з методики проектування електронних навчальних підручників професійного спрямування нового покоління.

 

 

 

20 квітня 2017 року участь в роботі семінару-практикуму з вивчення сучасних виробничих технологій кондитерського виробництва, який проводився в рамках короткострокового підвищення кваліфікації педагогічних працівників, на базі «Мукачівського центру професійно-технічної освіти» .