Перший з’їзд-форум закарпатської кухні

01 червня. Майстри виробничого навчання кулінарного профілю нашого училища брали участь у першому з’їзді-форумі закарпатської кухні. Модератором заходу являється професор кафедри туризму УжНУ Федір Шандор, а ініціаторами виступили відомі ресторатори та підприємці Закарпаття.

01 червня. Майстри виробничого навчання кулінарного профілю нашого училища брали участь у першому з’їзді-форумі закарпатської кухні. Модератором заходу являється професор кафедри туризму УжНУ Федір Шандор, а ініціаторами виступили відомі ресторатори та підприємці Закарпаття.Місце для проведення з’їзду надала ресторація «Кілікія». В програмі заходу відбулася прес-конференція, піднімалося питання реєстрації бренду закарпатської кухні, екологічно чистих продуктів Закарпаття. Майстри училища долучилися до проведених майстер-класів: від ресторану «Деца у нотаря» – «Приготування баноша-фондю з солодкими соусами»; від ресторану «Кілікія» – «Порося, смажене на вертелі» та «Женгялов хау», який провів випускник нашого навчального закладу Шпінь Михайло.
За результатами з’їзду учасники прийняли меморандум: відновлення та популяризація закарпатської кухні, створення Кулінарної ради в Закарпатському регіоні. На завершення заходу всі учасники з’їзду-форуму посадили сакуру – «дерево дружби» як символ започаткування важливої справи для розвитку закарпатської кухні.
Участь у майстер-класі дала відмінну можливість вникнути в процес приготування страв, оцінити їх смакові характеристики, отримати нові ідеї та рецепти для урізноманітнення меню, а також переконатися у легкості приготування страв з використанням відкритого вогню та фондюшниці.
Всі педагогічні працівники, які долучилися до майстер-класів, крім знань і позитивних емоцій, отримали і сертифікат учасника заходу.

{gallery}01_06_2015{/gallery}