Закарпатські учні – чемпіони України!

Закарпатські учні – чемпіони України
в «Юності» фінішували змагання з футзалу серед ПТНЗ
20 квітня п’ять кращих в державі команд професійно-технічних навчальних закладів вийшли на перший майданчик спорткомплексу, аби традиційно позмагатись за чемпіонське звання.

Закарпатські учні – чемпіони України
в «Юності» фінішували змагання з футзалу серед ПТНЗ
    20 квітня п’ять кращих в державі команд професійно-технічних навчальних закладів вийшли на перший майданчик спорткомплексу, аби традиційно позмагатись за чемпіонське звання. Це, відверто, доволі рейтингові змагання і закарпатцям підкорити найвищу сходинку п’єдесталу пошани не вдавалось ніколи. Більше того, програти ми не мали права, позаяк змагання – в рідних стінах. Кістяк збірної, без сумніву, склали учні Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технології харчування (6 футболістів), Мукачівського професійного аграрного ліцею ім. М. Данканича (3), Державного навчального закладу «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» (4), Мукачівського вищого професійного училища №3 (2).
    Під керівництвом досвідченого гравця, а нині перспективного тренера Євгена Костика, збірна Закарпаття, забігаючи наперед, не програла жодного поєдинку. На жаль, вболівальників було замало, а шкода. Змагання тривали три дні і команди грали за коловою системою. Як підсумок, підопічні Костика спочатку переграють чернівецький клуб з рахунком 5:3. Згодом не залишають шансів рівненській команді – 4:1. У центральному матчі збірна Закарпаття громить збірну Київської області 11:3. А в останньому матчі знущається з Хмельницька 5:2.
    Отже, 5 сходинку до пасиву записали хмельничани. 4 місце посіли чернівецькі футболісти. Бронзу здобувають гравці рівненської команди. Срібло в активі Київської області. А золото, нарешті, наголошую вперше в історії, здобувають закарпатці. Браво, Євгене Костику. Ми – чемпіони України!
Кращими у складі збірної Закарпаття були: Василь Беца, Степан Буксар, Юрій Каганець та Крістіан Сегедій. Останнього визнали кращим гравцем турніру. До честі Крістіана, він здобув і звання кращого бомбардира.

{gallery}20_05_2015{/gallery}