Розпочалася кваліфікаційна атестація в групі другого курсу з професії кухар четвертого розряду

31 березня відповідно до графіка навчального процесу розпочалася кваліфікаційна атестація в групі другого курсу з професії кухар четвертого розряду. Сьогодні на базі майстерні-лабораторії училища учні здавали перший етап кваліфікаційної атестації – кваліфікаційну пробну роботу

31 березня відповідно до графіка навчального процесу розпочалася кваліфікаційна атестація в групі другого курсу з професії кухар четвертого розряду. Сьогодні на базі майстерні-лабораторії училища учні здавали перший етап кваліфікаційної атестації – кваліфікаційну пробну роботу, завдання якої передбачали приготування холодних страв і закусок, перших і других гарячих страв з овочів, риби, м’яса та десертів. Також кожен учень мав організувати робоче місце кухаря згідно з вимогами технологічного процесу та використовувати в роботі професійне обладнання, інвентар, дотримуючись правил безпеки праці, санітарії і гігієни.
Всі учні справилися з поставленими завданнями: вміло демонстрували навички, набуті на виробничій практиці, з первинної обробки сировини, виготовлення напівфабрикатів та їх теплової обробки, доведення страви до готовності. Дотримуючись відповідних правил, учні професійно порціонували і оформляли приготовані страви, готуючи їх до відпуску.