Мусієнко Зінаїда Леонадівна

МУСІЄНКО ЗІНАЇДА ЛЕОНАДІВНА

Провідний бібліотекар
Освіта: вища,
Спеціальність за фахом: бібліотекар-бібліограф
Навчальний заклад: Київський державний інститут культури ім. О.Є. Корнійчука, 1988р.,
Стаж роботи на посаді бібліотекаря: 19 р., 2 міс.
Форма та результати підвищення кваліфікації: курси підвищення кваліфікації бібліотекарів при Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти, 2010 р., № 942
Сертифікат Intel «Навчання для майбутнього» №00409/ЗАК, 2007 р. з використанням інформаційно-комунікаційних технологій при викладанні навчальних предметів відповідно до Державного стандарту освіти України
Сертифікат № 521, 2009 р. – прослухала 48-годинний курс навачання шкільних бібліотекарів по впровадженню СУБД «ІРБІС»
Нагороди: диплом журналу «Профтехосвіта» за ІІІ місце в конкурсі на кращий сценарій виховних і позаурочних заходів, присвячених Дню професії.

Масова робота бібліотекаря

Мета атестації педагогічного працівника: підтвердження відповідності займаній посаді “провідний бібліотекар”
МЕТОДИЧНА ПРОБЛЕМА: патріотичне виховання учнів шляхом популяризації традицій та особливостей етнічних кухонь рідного краю
Методичні напрацювання
Методична розробка виховного заходу «Кулінарія – це мистецтво, а кухар – це творець»
Мета: ознайомлення та поглиблення знань учнівської молоді про основи української кухні та традиційні українські страви; популяризація кулінарного мистецтва, розвиток художнього мислення та естетичних смаків учнів; виховання любові та поваги до народних традицій, обрядів, оберегів, побуту українців; сприяння духовному розвитку особистості.
Година спілкування «Зимові народні свята»
Мета заходу: донести до учнів особливості традицій і обрядів українського народу, що пов’язані зі святами зимового циклу, розвиток акторських здібностей, пам’яті та мислення учнів, виховання поваги та шанобливого ставлення до традицій нашого народу, милосердя, почуття прекрасного.
Відкрита виховна година «Рідна мова чиста, як роса», присвячена до Дня української писемності та мови.
Мета: знайомство учнів з історією виникнення української писемності, становлення і розвитку української мови, виховання в учнівської молоді патріотичної свідомості, почуття належності до своєї держави, української культури, мови.
Літературно-музична композиція, присвячена до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка «… і перед образом Твоїм я помолюся»
Мета заходу: вшанування пам’яті великого поета, письменника, художника Тараса Григоровича Шевченка з нагоди 200-ї річниці від дня його народження, обговорення ролі жінки у його творчості. Розвиток в учнів здібностей декламувати вірші. Виховання поваги та шанобливого ставлення до надбання української літератури.