Микула Наталія Іванівна

МИКУЛА НАТАЛІЯ ІВАНІВНА

Посада: майстер виробничого навчання; викладач
Педагогічне кредо: «Щоб бути хорошим викладачем, потрібно любити те, що викладаєш, та тих, кому викладаєш»
ОСВІТА: середня спеціальна, повна вища 
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ЗА ФАХОМ: комерційна діяльність; спеціаліст з товарознавства і комерційної діяльності
НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД: Ужгородський комерційний технікум, 1997р.; Ужгородський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету, 2014рік
СТАЖ ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ:  10 років, на посаді майстра в/н та викладача –  10 років  
КВАЛІФІКАЦІЙНА КАТЕГОРІЯ: майстер виробничого навчання з 11 тарифним розрядом 23.03.2011р.; спеціаліст другої категорії,16.02.2009 рік
РОБІТНИЧИЙ РОЗРЯД: продавець продовольчих товарів –  5 розряду; продавець непродовольчих товарів –  5 розряду.
ПРЕДМЕТИ, ЯКІ ВИКЛАДАЄ: товарознавство непродовольчих товарів
ФОРМА ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ: психолого-педагогічні курси при НМЦПТО та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій обл. з 02.12.2013р по 27.01.2014р, свідоцтво 12СПК № 974174 для викладачів професійно-теоретичної підготовки;
психолого-педагогічні курси при НМЦПТО та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій обл. з 29.09.2014р. по 05.11.2014р., свідоцтво 12СПВ № 039916 для майстрів виробничого навчання;
– стажування ПП “Коооператор” – 11.06.2009 рік.
ВОЛОДІННЯ КОМП’ЮТЕРНОЮ ГРАМОТНІСТЮ: достатній рівень, навчання за програмою Intel. “Навчання для майбутнього”, сертифікат № 004081, 06.04.2007 р.

Педагогічна діяльність викладача

Мета атестації педагогічного працівника: присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст І категорії»
Методична проблема: інноваційні форми і методи навчання як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів
ВІДКРИТІ УРОКИ В МІЖАТЕСТАЦІЙНИЙ ПЕРІОД НА РІВНІ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
05.09.2014 р., предмет «Товарознавства непродовольчих товарів» на тему: «Виробництво швейних виробів» (розглянуто на засіданні методичної комісії торгового профілю,протокол №2 від 15 вересня 2014р.)
9 жовтня 2014 рік, фрагмент уроку теоретичного навчання на тему “Парфумерні товари” з використанням електронного підручника на засіданні методичної секції педагогічних працівників із професій продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів на тему: “Підвищення якості професійної підготовки продавців у сучасних умовах”
10 жовтня 2013 р. Участь у семінарі-навчанні на тему: «Методика проектування електронних навчальних підручників професійного спрямування нового покоління». За участю педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів області завідувач лабораторією підручникотворення Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України Гуралюк Андрій Георгійович провів семінар-навчання з питань проектування електронних навчальних підручників професійного спрямування нового покоління.
20 червня 2014 р., участь у науково-практичному семінарі на тему: “Створення електронних підручників на платформі Profua.info”
2014р. Електронний підручник з предмета “Товарознавство непродовольчих товарів”, складений згідно з вимогами Державних стандартів та навчальною програмою. Відповідно до поурочно-тематичного плану для кваліфікації продавець непродовольчих товарів ІІІ розряду підручник включає всі теми навчальної програми з доповненням схемами та фотографіями.
МЕТОДИЧНІ НАПРАЦЮВАННЯ В МІЖАТЕСТАЦІЙНИЙ ПЕРІОД
2011р. Методична доповідь на тему: “Використання інноваційних технологій на уроках теоретичного навчання”
2012 р. Методична доповідь на тему: “Активні методи навчання на уроках теоретичного навчання”
2013 р. Методична розробка уроку з предмета “Товарознавство непродовольчих товарів ”на тему: “Скляні товари”, форма проведення: проектні технології та ділова гра. В основі методу проектів лежить розвиток пізнавальних навиків, критичного та творчого мислення, вміння орієнтуватися в інформаційному просторі, використовувати інформаційні технології для вирішення поставленої задачі.
2013р. Методична розробка на тему: “Вибір та ефективне використання методів пояснення нового матеріалу на уроці”
ПУБЛІКАЦІЇ В ЗАСОБАХ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
№ 4/2014 рік інформаційно-методичний збірник “Вісник”, методична розробка з предмета “Товарознавство непродовольчих товарів” на тему: “Скляні товари”

Педагогічна діяльність майстра виробничого навчання

Мета атестації: встановлення 12 тарифного розряду майстра виробничого навчання
Методична проблема: інноваційні форми і методи навчання як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів
ВІДКРИТІ УРОКИ В МІЖАТЕСТАЦІЙНИЙ ПЕРІОД
12.10.2013р., відкритий бінарний урок на тему: “Парфумерні товари”. Бінарний урок проведено з викладачем предмета “Товарознавство непродовольчих товарів” у вигляді ділової гри, де учнів поділено на малі групи і за заздалегідь заданими завданнями здійснюється ознайомлення з історією парфумерних товарів, сировиною для виробництва, класифікацією та асортиментом парфумерних товарів і постачальниками.
29.10.2013р. відкритий урок виробничого навчання на тему: «Організація торгово-технологічного процесу. Приймання товару» під час відкриття модернізованих навчально-виробничих майстерень та лабораторії з професії продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів.
21.01.2012р., участь у конкурсах професійної майстерності, конкурс “Кращий за професією продавець” з метою виявлення рівня теоретично-практичної підготовки учнів за професією продавець.
28.01.2014р., конкурс “Кращий за професією продавець” з метою виявлення рівня теоретично-практичної підготовки учнів
МЕТОДИЧНІ НАПРАЦЮВАННЯ В МІЖАТЕСТАЦІЙНИЙ ПЕРІОД
2011р. Оформлення первинних і зведених документів під час проведення занять виробничого навчання в групах продавців продовольчих та непродовольчих товарів (розглянуто і схвалено на засіданні науково-методичної ради училища, протокол № 5 від 15 квітня 2011р.)
2011р. Банк або “Кейс” проблемних ситуацій для уроків виробничого навчання (затверджено і ухвалено методичною комісією торгового профілю. Протокол № 6 від 18 .04.2011р.)
2012р. Плани уроків виробничого навчання, кваліфікація продавець продовольчих товарів ІІІ розряду
2012р. Плани уроків виробничого навчання, кваліфікація продавець непродовольчих товарів ІІІ розряду
2013р. Плани уроків виробничого навчання, кваліфікація продавець продовольчих товарів ІV розряду
2013р. Плани уроків виробничого навчання, кваліфікація продавець непродовольчих товарів ІVрозряду
2013р. Методична доповідь на тему: “Методика проведення уроку виробничого навчання”
2013р. Інструкційні картки для уроків виробничого навчання для продавців продовольчих товарів ІV розряду (розглянуто і схвалено на засіданні науково-методичної ради училища, протокол № 5 від 20 квітня 2012р.)
2014р. Методична доповідь на тему: Методична робота майстра виробничого навчання”
2014р. Презентація уроку виробничого навчання на тему: “Розпізнавання асортименту будівельних товарів”

Позанавчальна робота

01.12.2011р., в рамках тижня професійної майстерності захід до Нового року “Оформлення вітрин”. Мета заходу- навчити учнів правильно оформляти вітрини, розвивати в них творчість, естетичний смак, любов до майбутньої професії.
30.01.12р., в рамках роботи предметного гуртка захід “Оформлення вітрин до Дня святого Валентина”. Мета заходу – навчити учнів правильно оформляти вітрини, розвивати в них творчість, естетичний смак, привити їм відповідальність за правильне оформлення вітрин як важливий елемент торговельно-технологічного процесу торговельного підприємства, формування його іміджу та сприяння у залученні покупця.
17.04.2013р., в рамках фестивалю “Воскресни, писанко!” виховний захід на тему “Писанка: історії, легенди та виготовлення”
23.04.2013р., участь у обласному фестивалі технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів. Учні групи разом з майстрами підготували експонат “Барвистий вінок” із тканини для декоративного оформлення вітрин.
06.12.2013р., учні відвідали Мистецький центр «Галерея ІЛЬКО», де ознайомилися з творами Віктора Вазарелі, угорського митця, що працював у Франції, одного із засновників та найяскравіших представників оптичного мистецтва «оп-арту». 
29.12.2013р., участь у товариській грі з волейболу, присвяченій дню Святого Миколая між збірною командою учнів ВПУТТХ та командою інженерно-педагогічних працівників училища.