«Помолися за мене, рідненька, бо тепер я у Бога у сотні»

12 лютого, за ініціативи Учнівської ради училища, під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Євгенія Кучерявого, відбулася година-реквієм «Помолися за мене, рідненька, бо тепер я у Бога у сотні».

 

Ти пробач мене, мамо, за гіркії сльози,
За ту біль, і той жаль, що я наробив.
Я ж хотів лише миру, добра і свободи…
А мене за це ворог безжалісно вбив.

12 лютого, за ініціативи Учнівської ради училища, під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Євгенія Кучерявого, відбулася година-реквієм «Помолися за мене, рідненька, бо тепер я у Бога у сотні». Захід, приурочений першим роковинам розстрілу мирних українців на Євромайдані у січні-лютому 2014 року, мав на меті вшанувати відвагу, силу духу і стійкість громадян, які за свої переконання заплатили найвищу ціну – життя. Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, на Майдані з’явилася найголовніша, найвпливовіша сотня – Небесна.

А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров´ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав..

Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду – сотник, молодий, вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній-сивий-сивий..

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», щорічно, 20 лютого, відзначатиметься День Героїв Небесної Сотні.

{gallery}12_02_2015{/gallery}