Захід «УВАГА! Надзвичайна ситуація»

16 жовтня в актовій залі училища відбувся захід «УВАГА! Надзвичайна ситуація» за участі фахівців Управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Основною метою заходу стало створення умов для забезпечення безпеки усіх учасників навчально-виховного процесу.

 

    16 жовтня в актовій залі училища відбувся захід «УВАГА! Надзвичайна ситуація» за участі фахівців Управління державної служби з надзвичайних ситуацій. Основною метою заходу стало створення умов для забезпечення безпеки усіх учасників навчально-виховного процесу; поглиблення знань учнів щодо поводження у надзвичайних ситуаціях; формування та розвиток в учнівської молоді високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативності. Головні завдання заходу: забезпечення вдосконалення учнями та педколективом теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій; практична перевірка здатності учнів діяти за сигналами оповіщення, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту.
    Лекторій було організовано за трьома розділами: 1. зустріч з піротехнічною групою, спеціалісти якої ознайомили учнів з видами вибухових пристроїв, окреслили механізм дій на випадок виявлення предметів, схожих на вибухові; 2. пожежна безпека: продемонстровано відеофільм виникнення пожежі, порядок дій, використання первинних протипожежних засобів; 3. послідовність надання першої долікарської допомоги: на спеціальному манекені учні мали змогу перевірити свої практичні знання щодо непрямого масажу серця, штучного дихання та накладання гумового джгуту та випадок кровотечі.

{gallery}16_10_2014{/gallery}