Технологія приготування круасанів

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ КРУАСАНІВ

Автор проекту: ГЛАГОВЕЦЬ АНЖЕЛІКА МИКОЛАЇВНА – викладач.

 

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ КРУАСАНІВ

Автор проекту: ГЛАГОВЕЦЬ АНЖЕЛІКА МИКОЛАЇВНА – викладач.

Головною метою впровадження даного проекту в навчальний процес є формування в учнів професійної самостійності під час виконання різноманітних прийомів приготування листового дріжджового тіста; розвиток та вдосконалення професійних умінь та навичок учнів; прищеплення любові до обраної професії, ініціативи та духу змагання.
    Вперше листкове дріжджове тісто з’явилося у Франції ще у XVII ст. i сталося це зовсім випадково: майстер пекар забув додати вершкове масло у борошно та спробував виправити ситуацію – замішав шматки масла вже до готового тіста. Круасан – хлібобулочний виріб з листового дріжджового тіста у формі півмісяця.
    З Франції цей рецепт потрапив до Італії, звідти був завезений місцевими пекарями до Австрії, i лише потім його взяли на озброєння кухарі Данії та Німеччини, а далі цей виріб пішов мандрував по всьому світу. Різноманітні круасани, тістечка, плетенки, печиво, палички допомагають втамовувати голод та приносять величезну насолоду всім. До прикладу, тістечка “Пишна вишня”, “Ласий шматочок”, печиво “Вітрячок” допоможуть віднайти повну гармонію з цим прекрасним світом, а такі гарні назви здивують чудовим смаком та неповторним ароматом свіжого листкового тіста. До того ж всі вироби є екологічно чистими і не завдадуть шкоди здоров’ю.
     Впровадження проекту з приготування круасанів розвиває в учнів професійні навички та творчий підхід до роботи, підвищує професійний інтерес. Успіху досягають ті учні, які володіють відмінними професійними та творчими здібностями.
    Традиційно в  Україні листкове та дріжджове тісто і вироби з нього виготовляють вручну, без використання дорого обладнання. Для забезпечення стабільної якості, збереження сталих органолептичних та фізико – хімічних показників, в підприємствах«Круасани» встановлено сучасні механізовані лінії з виробництва заморожених напівфабрикатів. Компанією придбано і встановлено технологічне обладнання провідних світових фірм в галузі, яке механізує і автоматизує процес виробництва «Круасан». Це дозволяє суворо дотримуватись встановлених нормативних показників якості та витримувати оригінальну форму виробів.

{gallery}Proect4{/gallery}